tiistaina, elokuuta 21

Taas yksi syy lisää vihata Yleä ja digiä. Katselin juuri nauhalta dokkaria joka tuli joskus aikaa sitten fst:ltä. Muuten ihan kiva, mutta tekstitys oli lähes kaksi minuuttia vinossa! Kaksi minuutti! Yleensä Ylellä on tekstitys muutaman sekunnin vinossa (myöhässä?), mutta tuo oli jo naurettavaa. Yle pakoilee asiaa sanomalla, että vika on bokseissa, mutta jos niin monella on ongelmia niin eikö olisi Ylen tehtävä tehdä asialle jotain? Kas kummaa kun kaupallisilla kanavilla ei ole tätä ongelmaa...

6 kommenttia:

 1. Ylen ja kaupallisten kanavien tekstitykset toimii eri tekniikalla, syystä että kaupallisilla kanavilla ne ei siksi voikaan tökkiä samoin kuin Ylellä. En sitten tiedä mitä etua tuossa Ylen hienossa tekstityssysteemissä on kenellekään.

  Olen myös havainnut, että Ylen tekstityksen ongelmat on boksista kiinni. Siis halvalla ei toimi koskaan ja kalliilla toimii kuin unelma. Reilu kerho siis.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Mutta miksi Yle ei käytä jotain muuta systeemiä kun niin monella esiintyy ongelmia.

  Mä maksoin boksista melkein 400 euroa, en sanosi sitä halvaksi. Tosin se on nauhottava poksi, mutta silti... Sillä hinnalla sietäisi toimia. Tai no, ylipäätään millä tahansa hinnalla sietäisi toimia.

  Ja kyllä mä tosiaan lähtisin Yleä tässä osottamaan kun tietävät, että niin monilla on ongelmia. Vaikeampiahan se on kaikkia eri bokseja alkaa korjaamaan/ostamaan uusia. Vaikka vika siis ei varsinaisesti Ylen ole, olisi minusta Ylen tultava tässä vastaan.
  Voisin melkein lyödä vetoa, että jos maikkarilla olisi sama ongelma tulisi kanavan väki vastaan... Yle vain istuu siellä omassa tähtitornissaan ja viis veisaa kuluttajasta. Helppohan se on kun rahat toimintaan kerätään pakolla.

  VastaaPoista
 3. Minuakin tympii koko DIGITYS. :( En vieläkään oikein käsitä, että mitä merkittävää hyötyä siitä on. Ettei vain olisi pelkkää eurostusta.. On meillä boksit ja muut, vaan inhottaa pätkiminen (joillakin kanavilla sitä tuntuu olevan aina) ja muutkin probleemit. Olen kai wanhanaikainen..? :(

  VastaaPoista
 4. En mäkään ole mitään hyötynyt digistä. Ainoa josta hyödyn on digipoksin nauhottava ominaisuus, mutta en itse digistä. Vanhalla telkkarilla kuva on ihan sama kun ennen. Sen sijaan olen tosiaan saanut kasan ongelmia. Tekstitys, pätkiminen jne. Tänään jouduin repimään johdon kahdesti seinästä kun boksi päätti kaatua kun yritin nauhottaa! Kolmatta en kokeillut enää...

  VastaaPoista
 5. Minä hankin digiboksin lähinnä siksi ettei telkku pimenisi lopullisesti. Kanavatarjontaa on ollut tähän mennessä mulle ihan tarpeeksi ilman boksiakin -sisältö menee vuosi vuodelta huonommaksi (ja tv-lupamaksu senkun nousee).

  VastaaPoista
 6. Samoin! Ei minua kiinnosta mitkään digiominaisuudet tai muut. Meikälle riittää nuo kanavat mitä on ollut. Paitsi MTV Finlandia hieman kaipaan, Voice on huono korvike. En ymmärrä miksi MTV ei enää näy diginä, kun analogisena se näkyy (kaapelitalous). Ihan epäreilua.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.