keskiviikkona, marraskuuta 14

Kuten osa ehkä jo huomasin lisäsin eilen tuohon sivupalkkiin tuon "tahdon asia" napin. Alkaa nimittään todella mennä hermot. On se nyt kumma kun pitää laki säätää, että ihmiset saadaa töihin! Ymmärrän kyllä, että ollaa huolissaan potilasturvallisuudesta, mutta eihän ne sairaanhoitajat ainoita työntekijöitä siellä sairaaloissa ole! Siellä on myös lähihoitajia, perushoitajia, laitoshoitajia, sairaanhoitajat jotka ei irtisanoudu tai edes kuulu tehyyn ja ennen kaikkia lääkärit! Voihan kauhistus! Nyt lääkärit joutuvat likaamaan kätensä oikeissa töissä! Eivät kyllä varmasti sitä tee silti....

Aina niin ihastellaan hoitajia, noita sisar hento valkoisia jotka tekevät pyyteetöntä kutsumatyötä, pyhällä hengellä ja kiitoksella eläen. Mutta se kiitos tai pyhä henki ei ruoki nälkäistä mahaa. Ja kun hoitajat lopulta vaativat itselleen lisää palkkaa (jota moni on kannattanut vuosia) ovatkin he yhtäkkiä itsekkäitä paskapäitä jotka eivät ajattele muita. Tässä kohdin niin moni ajattelee "mutta kun hoitajat jättävät tyhjät osaston jälkeensä ja ihmisiä kuolee!". Palatan sinne tekstini alkuun... Paikalle jää lähihoitajia, perushoitajia, laitoshoitajia, sairaanhoitajia jotka eivät irtisanoudu tai kuulu tehyyn ja lääkäritkin. Mietitääpä vaikka kesälomia, silloinkin osastot toimivat puoliteholla...

Seuraavaksi vingutaan miten palkka ei poista paskoja työoloja. Ei suoranaisesti poistakkaan, mutta kyllä se auttaa kestämään. Paskat työolot johtuvat pitkälti siitä ettei hoitajia ole tarpeeksi, mikä johtuu siitä ettei ihmiset halua hoitotöihin. Koulut kyllä suoltavat ulos sairaanhoitajia, mutta niin moni vaihtaa alaa kun ei jaksa. Hoitotyö pitäisi saada vetävämmäksi alaksi (palkka korkeammaksi) jotta valmistuneet hoitajat hakisivat töihin. Töitä tässä maassa riittää. Muistatteko sen haloon kun Tampereen Koukkuniemeen piti palkata sata hoitajaa lisää? Aivan, työtä riittää ja paikkojakin on avoinna, mutta työntekijöitä ei saada töihin. Kurkatkaapa huvikseen työkkärin sivuille paljonko hoitajiakin on avoimessa haussa!

Pohjimmiltaan tässä vastustuksessa taitaa olla kyse niin yleisestä ilmiöstä. Jos minä työttömänä totean miten vähän minulla on rahaa niin takulla joku huutaa kohta jostain olevansa opiskelija jolla on vielä vähemmän rahaa ja pian huutoon yhtyy äitiyspäivärahalainen jolla menee vielä huonommin. Meillä täällä Suomessa on kummallinen tapa kilpailla kellä menee huonoiten sen sijaan, että kannustaisimme toisiamme vaatimaan itsellemme ja toisillemme lisää rahaa. Turha siis tulla itkemään pientä palkkaa jos ei ole mitään intoa vaatia sitä suuremmaksi. Ei pidä antaa oman järjestön suostua paskaan sopimukseen jos se ei miellytä. Jos suostutaan niin silloin suostutaan myös huonompaan palkkaan! Se, että superi hyväksyi ei tarkoita, että tehyläisten pitäisi nyt istua omassa palkkakuopassa ja tyytyä kun kerta muutkin tyytyy. Ei ne paperimiehetkään tyytyneet pieneen palkkaan, koska kaupan kassat tyytyvät.

Totuus kuitenkin on, että valtiolla on rahaa jaettavaksi. Kyse on vain siitä tahdotaanko rahaa nyt jakaa tähän. Paljonkos niitä valtion palkkoja on nostettu tässä vuosien varrella ja paljonko tullaan nostamaan? Kääntäkää siis katse ja syyttely sinne valtion johtoon hoitajien sijaan. Siellä ne oikeasti itsekkään pihit istuu rahakirstun päällä ja kitisee kun jotkut muistavatkin vaalilupaukset.

ps. Piti myös mainita, että on varmasti hieman eri asia jos korkeasti koulutettu kassaneiti antaa vaihtorahaa hieman liikaa kun korkeasti koulutettu sairaanhoitaja antaa lääkettä vähän liikaa. Koulutuksen lisäksi työn vaatimus, ajat ja olot pitäisi näkyä palkassa.

3 kommenttia:

 1. Mun mielestä hallituksen tulis lakisäätöjen sijaan vastata näihin hoitsujen kiristyksiin vankilatuomioilla. Tai joku kansalainen vois uhrata itsensä Auvisen tavoin yhteisen hyvämme eteen.

  VastaaPoista
 2. Amen sea! Jälleen nappiosuma ja loistava kirjoitus. Linkitin sen omaan blogiini, se tuskin sinua haittaa?

  VastaaPoista
 3. Niina: Meinaat ketkä vankilaan? Hoitajat vai päättäjät? ;)

  Satujana: Siitä vaan, en laita yhtään pahakseni. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.