lauantaina, tammikuuta 5

Siinä niitä nyt sitten on, eikä mennyt kun viisi päivää.

En kerta kaikkiaan tajua miksi entiset kovamuoviset limupullot vaihdetaan pehmeisiin. Ihan kiva, että pehmet pullot tuli pantilliseksi ja kierrätettäväksi, mutta miksi pitää vaihtaa? Eikö (lasisten ja) kovamuovisten pullojen määrä olisi voinut pysyä samana, mutta pehmeät vain kierrätettäväksi? Tosin arvasin tämän heti kun kuulin, että pehmeät tulee kiertoon. Miksi Suomi ei vaihtaisi pehmeään kun muukin maailma on pehmeä (päästään).

Miten nyt kun kaikki luonnonsuojelu ja ilmastomuutokset on pinnalla tehdään tälläinen päätös? Pehmeän pullon peseminen, murskaaminen ja uuden pullon tekeminen on takulla huonompi vaihtoehto ympäristölle kun pelkkä pullon pesu. Ja koko pehmeiden pullojen kierrätys on markkinoitu niin "kivakiva ne saa kierrättää ja saa pantin!", kukaan ei ole älähtänytkään, että kovat vaihdetaan pehmeään! Koko päätös tehtiin jossain piilossa eikä kukaan (media) paljoa asiasta älähtänyt. Ainoa mitä puhuttiin oli miten kuluttaja on nyt vähän sekaisin kun on erilaisia pulloja. Kiukuttaa.

Enkä kyllä muutenkaan pidä noista pehmeistä pulloista. Juodessa pullo ei kestä painetta ja menee kupruun. Pehmeitä pulloja ei voi myöskään käyttää kastelujärjestelmänä ja muutenkin ovat ihan tyhmiä. Olen aina ulkomailla ollessani kiitellyt miten fiksuja Suomessa ollaan kun on kovat uudelleen täytettävät kierrätettävät pullot. Vaan näyttää taas Suomi juoksevan muiden perässä pohtimatta ollenkaan mikä on järkevintä.


Vähän piristystä kuitenkin...uusi Anni video. Huomatkaa pörröhäntä ja lopussa söpö aivastus. :)

6 kommenttia:

 1. Mietittiin eilen TÄYSIN samaa kaupassa käydessä!

  VastaaPoista
 2. Et missäs välissä kuluttajalta kysyttiin mitä ne haluaa? *murmur*

  VastaaPoista
 3. Kaikkea pitää kokeilla ja nyt nuo uudet pullot. Siinä meni sekin hyöty, että pystyi itse käyttämään limsapulloa vesipullona töissä.. Tuollainen pehmeä pullo ei kestä sitten mitään. Mutta katsotaan, minusta tämä vaihtoehto ei ole kyllä kovin ekologinenkaan vaikka niin väitetetään..


  Ihana video Annista. Sopivaa riekkumis musiikkia taustalla ja tyttö antaa palaa. ;)

  VastaaPoista
 4. Niinpä! Suomessa kyllä juostaan niin muiden maiden perässä. Joskus oikein ihmettelen miksi Suomen on etunenässä mentävä joka paikkaan vaikka näkee jo päältä ettei asia tule toimimaan/on huono vaihtoehto. Mutta kaippa sitä ollaa niin epävarmoja ettei isommat maat vaan pitä meitä takapajuisena.
  Tätä pullojuttuakin olisi ehdottomasti pitänyt miettiä tarkemmin! Ja ne mainokset raivostuttaa! "Uusi kierrätettävä muovipullo syrjäyttää vanhan..."

  Heh, videoiden taustalle tulee aina mitä radio sattuu soittamaan sillä hetkellä, joskus sopivat oikein hyvin. :D

  VastaaPoista
 5. Montako kertaa kova pullo on keskimäärin pesty, ennenkuin se tuhotaan?

  VastaaPoista
 6. Parikymmentä jos oikein muista? Mutta kaiketi muovi menee senkin jälkeen vielä käyttöön ei kaatopaikalle?

  Monta kertaa pehmeä pullo kierrätetään ja murskataan ennen kun sen muovi on kelvoton pulloksi? Mihin se joutuu sitten?

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.