tiistaina, toukokuuta 5


Ei tuosta vauhdikkaasta kakarasta saa kyllä millään tarkkaa naamakuvaa. :)


Nyt uskellataan jo seikkailla vähän olkkarissa vaikka Anni vahtii ovella. Äsken leikittiin samalla höyhentikulla kunhan minä istuin välissä ja kissat oli minusta vielä tikun + käden mitan päässä.


Ainoa mikä hieman huolestuttaa on Salsan laihuus ja karvan vähyys. Ei kyllä ole kokemusta noista pitkäkarvoista, mutta jos kissa on pian vuoden niin eikös tuota karvaa saisi olla jo reilusti enemmän ja häntäkin jo puuhka...? Painoakaan tuskin on kun max 2kg.

11 kommenttia:

 1. Hienoa kun kissa sopeutuu ja uskaltaa jo leikkiäkkin.
  Kuulostaa aika pienikokoiselta kun ikääkin on jo vuoden verran.Mitähän ruokaa kisu on saanut.Minulla on pitkäkarvainen kissa ja olen huomannut että ruoka vaikuttaa heti turkin laatuun.Eläinkaupan ruoilla turkki on paljon komeampi ja kiiltääkin hienosti.
  Mutta voihan kissoissakin olla eroavaisuuksia niinkuin ihmisissäkin.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen koti oli kai juoppo joka retuutteli kissaa, en oleta olleen kovin huolehtiva tai laadukas. Toinen kotin varmaan aika peruskoti samoin kolmas. Kolmannesta tuli tänne hoitoon mukanaan markettiraksua ja markettimärkäruokaa. Täytyy ainakin katsella, että ruokaa menisi masuun josko se edes kasvaisi. Omia rahoja ei valitettavasti ole hoitokissaan vara pistää kun ei Annikaan eläinkaupparuokaa saa (Bilanxia ja markettimärkää). Jotain öljyä/lisiä voisi tosi kokeilla kun niitä Annin jäliltä jäi (ei syö). :)

  VastaaPoista
 3. Jos se vaikka on aliravittu, ruokittu, milloin sattuu. Meidän Nasu oli aikoinaan myös.
  Meijän muruille syötetään kaupan ruokaa ja Julia lihoo, Nasu ei. Mutta Nasu on ihan jäntevä ja normaalikokoinen nykyään, mutta sillä tavalla kevyt, että jaksan kannella paremmin, kuin Juliaa. Eikä siitä varmaan koskaan kovin paksua tulekkaan, kun alkuelämän kärsi aliravitsemuksesta.

  VastaaPoista
 4. Vähän on kyllä kurja alku raasulla ollut. Nyt sain varmistuksen, että tässä kuussa pitäisi yksi vee tulla täyteen. Punnitsinkin just, karvaa vaille 3kg oli, josta varmaan karva painaa suurimman osan. :D Karvan alla on ihan luihu kissa. Karvakin on tosi huonoa, melkein tekisi mieli pestä kissa ja harjata oikein kunnolla. Öljyä ja ravinnelisiä laitoin eilen jo ruokaan.

  Terve tuo muuten tuntuu olevan, kovin leikkisä ja seurallinen. :)

  VastaaPoista
 5. Matosetkin aiheuttavan turkin ohenemaa... kaipa niitä sisäkissoillakin on...?

  Ainakin mun tädin kissal oli matoja ku turkki meni huonoon kuntoon...

  Kyllä mä uskon että kaupan ruuilla pärjää siinä missä eläikaupankin... ja kissa vahvistuu kun ruoka kelpaa.. mutta niinkuin siru71 sanoi, jos pentuaikanen ruokavalio saattaa vaikuttaa koko loppuelämän...

  Hyvän hoitopaikan on kisu saanut, kun kannat huolta sen kunnosta. Toivottavasti se löytää lopulta pysyvän ja rakastavan kodin... :)

  VastaaPoista
 6. Kissa on madotettu (kuulma) joten sitä ongelmaa ei pitäisi olla. Täytyy kysellä vielä tarkemmin koska ja kuka, josko madotan uudelleen.

  Ruoka todellakin kelpaa! Kaveri vetää puolet enemmän kun Anni. :)

  Näytin vähän harjaa turkille ja heti näytti paremmalle. Ehkä toinen kaipaa vaan vähän hoitoa ja huolenpitoa.

  VastaaPoista
 7. Rasvahappokuuri on Kollolla auttanut viikossakin jo paljon - karvaa ei lähde niin tuhottomasti eikä irtokarvojen seassa näy juuri nyt hilsettä.

  VastaaPoista
 8. Meillä ei oikein uppoa nuo ruuat johon on öljyjä lisätty. :/

  VastaaPoista
 9. Kollokaan ei suostu syömään ruokaa, johon on lisätty mitään "ylimääräistä" ellei ylimääräinen ole sen mielestä herkkua. :D Lirautan tassulle - siitä se öljyn nuolee. Toinen vaihtoehto olisi ruutata suuhun.

  VastaaPoista
 10. Täytyykin kokeilla tassulle! Ei vaan kamalasti viitsisi vierasta kissaa kiustata.

  VastaaPoista
 11. Monella kissalla on kai jonkinlaisena automaattisena käytöksenä, että kun tassulle laittaa jotakin niin kissa nuolee "lian" pois. :) Ei kylläkään kaikilla.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.