maanantaina, heinäkuuta 13


Voi haukotus!

Mitenkäs teillä joilla on useampi kissa. Kun kissat painii tai muuten rallaa niin muriseeko/sähiseekö ne toisilleen? Anni tuppaa murisemaan usein Sinnille vaikka selvästi tahtoo vain leikkiä. Onko semmonen yleistäkin?

ps. Osallistutaanpas tällä myös kissakuvahaasteeseen!

11 kommenttia:

 1. Kyl meidän Niitti ja Nasta välillä murisee ja sähisee puolin ja toisin, vaikka ovatkin bestikset, mut noin niinkuin pääsääntöisesti kaverikissat ei toisilleen sähise eikä murise muuta kuin merkiksi että anna mun olla nyt rauhassa, nulikka. Eli varmaan edelleen semmosta hierarkiahommaa ja paikan hakemista... Kissoillahan lisäksi leikkaamaton on hierarkiassa korkeammalla kuin leikattu, joten sinänsäkin Anni voi tuntea olonsa vähän uhatuksi. Toisaalta, oli mulla yks näitä hoitokisuja, joka alkoi murista ihmiselle, kun se tykkäs. :D Normaalisti kissan kehrää joo, mut se murisi ja nautti olostaan... :D

  VastaaPoista
 2. P.S. Onks toi nyt sit sitä asianmukaista hoitoo et toinen joutuu asuman lehtiroskiksessa!! ;)

  VastaaPoista
 3. Mä kanssa mietin olisiko kyse hierarkiasta. Toisaalta, Anni itse menee päin tahtoakseen leikkiä ja sitten murisee. :D

  Ei sentään ihan lehtiroskiksessa. Tuo on tuommonen stressipoksin tapainen (jota Anni siis pureskelee ja jota Sinnikin eilen kokeili) jossa on rytättyjä lehtiä. Ihan kissoja varten. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut nyt kanssa vähän huuli pyöreänä, kun pienet tuli. Nanni tahtois kovasti tutustua pentuihin, mutta toisaalta se sähisee ja murisee ja tekee valehyökkäyksiä niitä kohti.
  Toisinaan se nuolee jommankumman turkkia ja on tuonut muutaman myyränkin pennuille.
  Pennut menee Nannin tykö, mutta sitten kuitenkin säikähtävät murahdusta.
  Napsu ei päästänyt toisia kissoja luokseen, se murisi aina ja se johti siihen, että muut tahtoivat sitten hätistellä sitä. Kaikki meidän 5 kissaa ovat olleet leikattuja.

  VastaaPoista
 5. Meillähän ei karvapallot oo mitenkää sydänystäviä, joten Musta usein murisee ja sähähtää kun Harmaa tahtoisi takaa-ajoleikkejä tai painia. Ihan sovussa harvoin leikitään mitään koskettelujuttuja. Tää rippuu varmaan kissojen luoteestankin - Mustan kanssa tuskin kukaan saisi painia, paitsi ehkä oma pentu.

  VastaaPoista
 6. Zilga: Just tommosia nopeita valehyökkäyksen tyyppisiä Anni harrastaa ja sitten murisee päälle kun toinen alistuu. Sinni saattaa olla jossain ihan muualla ja silti se tekee tota. Nuolemisiin meillä ei vielä ole päästy vaikka nenut käykin usein vastakkain.

  Jotain yöralleja noi on myös vetänyt, mutta en tiedä tarkemmin millanen rooli siinä kelläkin on kun nukun makkarissa.

  VastaaPoista
 7. Zepa: Pääasia, että on jonkunlainen sopu. Onneksi semmoinen meilläkin. Näin kuitenkin miten Anni paini sillon Salsan kanssa ja toivosin tietty nyt samaa. :)

  VastaaPoista
 8. Meillä ei alkuun leikeissä kuulunut juuri pihahdustakaan, mutta nyt herra monesti suhisee juostessaan kun leikkivät hippaa - erittäin huvittava tapaus ;)
  Jotenkin olen tulkinnut sen niin että samalla on jännää ja kivaa mutta ilmoittaa kuitenkin alempiarvoiselleen että kuka on edelleen pomo.
  Painit on vähentyneet paljon, mutta kun sille päälle satutaan niin tuhina/kolina vaan kuuluu ;) Sitten jos jompaa kumpaa sattuu/ärsyttää, tulee ärähdys ja molemmat lopettaa leikin siihen.

  Kyllä se on niin kissojen luonteista kiinni, Teillä on vielä paikan hakua ja Annia jänskättää - ihana kun toisen tekis niin mieli leikkiä ;)
  Hassua välillä tuo kissojenvälinen kommunikointi - asiaa ei aina osata sanoa täysin ymmärrettävästi :D

  VastaaPoista
 9. Salsan ja Annin painit oli kyllä tosi rähinäpaineja, siinä mentiin ovien ja seiniä päin, että kolina kävi. Joskus piti ihan komentaa jotta rauhottuivat (hah).

  Joskus epäilen ettei kissat itsekkään oikein tajua mitä ne viestittää käytöksellään. Toisaalta kissasta me lässyttävät ja irvistelevät ihmiset lähetämme tosi omituisia signaaleja. :D

  VastaaPoista
 10. Meillä on 7 kissaa, joten asiantuntemusta taitaa olla. Pennut leikkiessään sähisee ja murisee, sehän on vaan opettelua. Mummo-kissa meillä sähisee ja murisee sekä pennuille että emolle niin kauan kuin pennut ovat pieniä. Lopettaa kyllä aikanaan. Pentujen tätikin murisee näin aluksi, mutta hoitaa niitä sitten kun ovat oppineet tavoille. Kaipa kissat haluavat vain näyttää tärkeysjärjestyksen perheessä. Vanhempien silmille ei hypitä ja isompaansa pitää kunnioittaa.Jos vieras kissa tulee reviirille, niin silloin koko perhe sulassa sovussa puolustetaan pentuja ja ajetaan vierailija pois.
  Minulla oli aikanaan ihan tuon Annin näköinen kissa, joka eli 24 vuotiaaksi. Yhtä paljon Annille elinikää toivottaen...meidän tytöt.

  VastaaPoista
 11. 7! Apua! :D Pennut joo leikkiessä sähisee ja murisee, mutta hassua kun 4v kissakin murisee tahtoessaan leikkiä. :)

  24v on kunnioitettava ikä. Hurjaa jos Anni eläisi niin kauan, mähän olisin yli 50v sillon.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.