torstaina, elokuuta 26


Vikat näyttelyt Vapriikissa käyty, joten tämä on viimeinen juttu siitä. :)
Ensimmäisenä lelumuseon juttuja, kirput! Näitä mullakin oli pienenä. Aika vähän tuolla oli 1980-2000-luvun leluja, enimmäkseen semmosia mihin suuret ikät luokat pysty samaistumaan, meni siis multa vähän ohi fiilistelyt.


Kuva on 1970-luvulta, mutta voisi hyvin olla myös mun lapsuudesta 1980 alusta! Meillä oli just tommosta ja mä olin just ton näkönen. :D


Kenkämuseo oli aika pettymys. Nämä oli hurjimmat kengät mitä oli. Enimmäkseen oli ihan tavallisia arkikenkiä. 1900-2000-luvut oli kaikki kymmen vuoden jaottelulla omissa vitriineissään. Täytyy todeta ettei kenkämuoti ole viimeisen 60v aikana paljoa muuttunut, monet 1940-luvun arkikengät voisi hyvinkin olla tänä päivänä myynnissä.


Isoin pettymys oli, että 1700-1800-luvun kengät oli tässä kaikki, yhdessä pienessä vitriinissä. Nämä oli ne mitä eniten odotin. Hattuja oli myös hieman näytteillä, mutta ne oli kaikki korkeiden vitriinien päällä eikä tämmönen 157cm sinne nähnyt hämärässä näyttelytilassa.


Tämä kuva jäi kaivamaan mieltä. Miten noilla on noin tönköt ja isot päät?


Innovaatio-näyttely ei suuremmin kiinnostanut, kävin sen aika nopeasti läpi. Erilaiset lamput jäi toki mieleen. Miksi nykyään ei ole tälläisiä? Vieressä sattumalta äärimmäisen ruma energiansääntölamppu. Juuri tänään muuten etsin spottimallisia lamppuja pienellä pyöreällä kannalla. Ihan mahdotonta.


Kattokaa nyt! Tälläisiä katulyhtyjä! Mä olen niin syntynyt väärälle vuosisadalle/kymmenelle.

6 kommenttia:

 1. Meillä on töissä edelleen noita kirppuja ja osa lapsista tykkää niistä kovasti, ne jotka jaksaa keskittyä :)

  Tuo kuva tosiaan muistuttaa meitä ja meidän kotia. Meillä oli myös tuollaisilla kasvoilla varustettu Molla-Maija, mä sain sen ollessani alle vuoden vanha, siis ekana joulunani. Maijaksi sitä kai kutsuttiin. Sillä oli tosin paljon pidemmät jalat ja kädet, mut kasvot oli juuri tuollaiset.

  VastaaPoista
 2. Jotkut lelut ne vaan jaksaa sinnitellä vuosikymmeniä. :)

  Eikös olekin ihan meiltä ja me! Rupesi ihan naurattaa keskellä näyttelyä, onneksi yksin, kun tuohon kuvaan törmäsin. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt on näyttelyt koluttu, helkatti vaan oli edullinen reissu: opiskelijahinnoista vielä euro pois eli koko komeus maksoi euron/lärvi. Vielä kerran suuret kiitokset näyttelyvinkeistä, sillä ei olisi tullut mieleenkään mennä Vapriikkiin muuten.

  Alakerran Tampere-näyttelyissä viihdyttiin oikein hyvä tovi (1918 oli etenkin äänimaailmaltaan todella vaikuttava!), jonka jälkeen kipaistiin vielä ylemmissä kerroksissa. Innovaatio-osan helmi oli ehdottomasti sähkökampa, jonka on mainosten mukaan pitänyt mm. kiihdyttää hiusten kasvua ja poistaa päänsärkyä... :D

  Kenkänäyttely oli melkoinen pettymys, mutta lelupuolella rakastuin: ihana keinuhevonen! Siis se iso kokopuinen, jossa oli "Saa ratsastaa!"-kyltti. Testasin, juuri sopivan kokoinen tällaiselle lyhyehkölle naisihmiselle ja keinui aivan loistavasti. Mistähän sellaisen saisi omaan olohuoneeseen tv-tuoliksi :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että edes joku innostu näiden postauksien kautta, aattelin vähän mahtaako ketään oikeasti kiinnostaa. :)

  Opiskelijahinta ei tosiaan ole päätä huimaava, sulla on vissiin S-etukortti kun sait vielä lisää alea? Tuolla hinnalla käy jo useamman kerran. Itteänikään ei yhtään harmittanut vaikka kolmesti kävin. Te taisitte olla nopeampia tai mennä ajoissa. ;) Mä olen vähän tämmönen jumittaja jos törmään johonkin tosi mielenkiintoseen.

  Sähkökampa! Se meni multa ohi kun pyörähdin tosiaan sen Innovaation kymmenessä minuutissa kun, jälleen kerran, museo oli menossa kiinni. Keinuheppa oli aika söötti! Ite en kehdannut kavuta selkään vaikka olin ainoa paikalla. :D

  VastaaPoista
 5. Minäpä kapusin heppakyytiin, vaikka oli muutakin yleisöä läsnä :D Toveri tosin oli mukana yllyttämässä, yksin en ehkä olisi uskaltanut hevostella. Keinua en sentään paljon kehdannut, etten olisi jyrännyt kenenkään varpaita. Sen verran vaan, että tiedän kehua ;D

  Sähkökampa oli siellä "kodinkonepuolella" Innovaatiota. Tuo arkiesineosa olikin mielestäni Innovaatio-näyttelyn kiinnostavin, kun en juuri tekniikasta ymmärrä.

  Ja S-kortilla tosiaan irtosi lisäalet, mennessäni en ko. edusta tiennytkään, vaan olipa iloinen yllätys :) Tampere-osastolla pyöriessä meillä meni pari tuntia, kun taas Innovaatio, Leikin aika ja kenkänäyttely kipitettiin läpi ehkä vajaan tunnin aikana lähinnä mielenkiintoisimpiin kohtiin pysähdellen.

  VastaaPoista
 6. Jotain kodinkoneita kattelin, tuo toka alin lamppuhan oli siinä. Ehkä en vaan äkännyt sitä sähkökampaa. Aika hurja vekotin. :D

  Mulla meni kolmisen tuntia Tammerkoskessa, toinen kolmisen tuntia 1918 ja ehkä pari tuntia jääkiekko-, leikki- ja kenkänäyttelyssä. Innovaation ja Inron kipasin äkkiä läpi (5-10min per näyttely) sillon viimosella kerralla kun aikaa jäi hieman. Se Inro oli aika hämärä, olihan ne hienoja, mutta joo.

  Tampereen historia kiinnostaa mua erityisesti, siksi tosiaan luin ihan kaikki jutut läpi mitä siellä oli ja leikin kaikilla koneillakin jossa oli infoa. Siihen se aika meni aika tehokkaasti.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.