torstaina, joulukuuta 16


No nyt rupes äippää ressaa! Anni on ilmeisemmin puskenut poskeensa haavan. Oikeassa poskessa viiksien takana on karvakato ja verinen haava. Onneksi se ei Annia tunnu haittaavan joten kipeä ei ilmeisemmin ole. Ei myöskään vuoda joten taidetaan selvitä kotihoidolla. *kopkop*

Nyt kun vielä keksisi mistä se on tullut. Ovenpielet, pöydänkulmat ym tutkittu, mitään ideoita missä muualla voisi olla terävää johon kissa puskee? Joo, kissat puskee kaikkialle, sehän tässä se ongelma on.


lisäys 00.35 Otinpa kuvankin haavasta.


20 kommenttia:

 1. Mainio kyllä tuo nenun kohdalla oleva opaste :).

  VastaaPoista
 2. "Tsih!" nenäopasteelle ja "hui" haavalle. Toivottavasti ruttu paranee kotihoidolla, eikä uusi :)

  Meillä on joskus löytynyt Lyytiltä ja Vapulta rokamia alaleuasta, jotka on tulkittu painien sivutuotteeksi, mutta nyt olen huomannut muutaman kerran moisen Unnallakin, joka ei keskenään juuri pysty painimaan. Epäilyttävää noissa on lähinnä tuo sama sijainti, että jos kyseessä ei olisikaan ulkoinen kurttu vaan jokin sisäinen oire :/

  VastaaPoista
 3. Jo aika pitkäaikainen lukija uskaltautuu kommentoimaan... :)

  Mietin, että olisikos tuo haava voinut tulla ihan vain rapsuttelusta? Meillä havaittiin juuri Olga-neidin (6 v.) silmäkulmassa kalju alue, jossa oli punainen raapaisujälki, on varmaan vähän liian innokkaasti rapsutellut. Näyttää vähän samalta kuin tuo.

  VastaaPoista
 4. Aluksi pistin siihen "<-nenu!", mutta sitten putkahti mieleen pusu. :D

  ella: Onko siinä leukahaavassa mustaa purua mukana? Kissoillehan tulee joskus leukaan aknetta joka ilmenee mustana puruna, iho punottaa ja karvojakin voi lähteä. Annillakin oli joskus nuorempana. Siihen auttaa putsaaminen, purua voi myös rapsuttaa varovasti pois, sekä ruokakuppien vaihto keraamisiin tai lasisiin ja niiden ahkera pesu saippualla. Muutkin ruokapurkit ym. kannattaa pitää puhtaana, raksuista lähtee rasvaa astioiden pintaa ja elttaantunut rasva sitten aiheuttaa aknetta kulkeutuessaan leukaan. Vakavaa akne ei ole ellei pääse tulehtumaan. Yleensä myös helpottaa kissan vanhetessa. :)

  Anne: Ei kannata pelätä, ihan kilttejä me ollaan. ;)
  Rapsutus vaihtoehtoa eilen yönä irkissäkin pohdimme. Yleensä kissa ei kyllä tuosta heti viiksityynyn takaan itseään pahemmin rapsuttele, niska-korva-alueelta kyllä. Vaan eipä sitä koskaan tiedä, kissoja kun ovat. :D Annin kynnet menee kyllä leikkaukseen tänään kunhan pikkusisko tulee kotiin, myös takakynnet jotka ei yleensä kasva, ihan varalta. :)

  VastaaPoista
 5. Kupit ovat pääosin jo suositellunlaisia ja hyvällä pesulla, vaikka onpa tuo aknevaihtoehto siltikin mahdollinen.

  Haavakohta on suupielen "loppumiskohdassa" leuan alla ja siinä on vain nuppineulanpäänkokoinen rupi, mutta ei karvanlähtöä tai ihoärsytystä/punoitusta. Lyytillä ja Vapulla tuo oli loogista olettaa painihaaveriksi, koska kaverukset toisinaan purevat toisiaan päästä... Hellää ystävyyttä :D

  VastaaPoista
 6. Ella: silloin kun kovasti sparrataan niin vahinkoja sattuu :)

  VastaaPoista
 7. Mjaa, vaikea sanoa. Akneeseen tulee yleensä sitä purua mistä se onkin helppo tunnistaa, tosin siinäkin voi tulla näppyjä. Ehkä neiti on vaan repinyt itsensä johonkin? Toinen mikä tulee mieleen on joku ruoka-allergia, mutta luulisi sen näkyvän muuallakin kun yhtenä rupena nassussa.

  VastaaPoista
 8. Voi kisua! Pääasia on, ettei Annia satu tai haittaa. Hyvä kaavion olet piirtänyt :-)
  Ehkä siihen voisi sumuttaa jotakin Cothivet-haavasumutetta tms. tosin ne on kissoista ihan järkyttävän hajuisia ja muutenkin sumuttaminen on aikamoista rankaisua. Ehkä se paranee itsestään, toivottavasti!

  VastaaPoista
 9. Eipä tuo tunnu Annia tosiaan vaivaavan, liekö itse kovin tietoinen edes on vekistään. :)

  Olen nyt parit kerrat suihkauttanut siihen jo tavallista Septidiniä, sillä joskus hoivasin Annin akneista leukaakin. Sopii myös ihmisille. ;) Anni antaa onneksi hyvin hoitaa itseään, paitsi mitään missä pitää suuhun koskea, suun aukominen on no no (matolääkkeen saa onneksi huijattua nopeilla otteilla ja voilla).

  Hih, kaaviosta tuli vähän hassu. Ensin ajattelin vain merkitä tuon tumman varjon ja suun ettei ihmiset epäile niitä vereksi tai haavaksi, mutta sitten innostuin. :D

  VastaaPoista
 10. Voi Anni ja Annin nassu. :) Toivotaan, että haava paranee itsekseen. Ikäviä tuollaset nirhaumat. Meilläkin akne vaivasi joku aika sitten, mutta ell epäili muistakin oireista kyseessä olevan ruokayliherkkyys ja nyt ollaankin syöty allergiaraksuja muutama kuukausi. Tuttua märkäruokaa ollaan myös pistelty. Siipikarjaruoat on karsittu pois. Ja oireita ei ole. :)

  VastaaPoista
 11. Ei haava enää pahalle näytä, eiköhän se siitä parane. :)

  Allerginen kanalle?! Hurjaa. Kaikki kissanruuat sisältää aina juuri sitä kanaa.

  VastaaPoista
 12. No nää allergiajutut nyt on aina omituisia... Mutta siis oireina meillä oli tuo akne, ihan pentuna korvatöhnä ja lopuks vielä tuli niskaan laitettavan loishäädön myötä iso kutiseva karvaton läikkä siihen niskaan... Joka tietty raapimisesta aukeskin. :P Ensin käytettiin korvatippaa rasvana siihen ja sit saatiin vielä kortisonipiikki. Lisäks kehotettiin syöttämään vain sitä allergiaraksua, josko nää kaikki olis merkki yliherkkyydestä... Korvat ja leuka ok. Niska lähti paranemaan ja kokeilinkin antaa naudanliharuokaa. Ei oireita, niin niillä nyt mennään, raksulla ja naudalla + kalaa. :) Tiedä sitten, onko se juuri tuo kana, mutta en oo ainakaan tuohon vanhaan raksuun vielä vaihtanu takas ja hyvin on menny. :) Tiedä näistä..

  VastaaPoista
 13. Voihan se olla kana, jotenkin vain hassua kun yleensä kana on se jota ensimmäisenä kissalle suositellaan, koska se on kuulma lähimpänä hiirtä tjsp. :D

  Mulle tulee allergiasta ensimmäisenä mieleen viljat, väri- tai lisäaineet. Viljahan on paha allergisoija.

  Onneksi saitte kuitenkin oireet kuriin! Kurjia kaikki iho-ongelmat kissalla. :(

  VastaaPoista
 14. Voihan tosiaan olla, että johtuu myös viljasta... Tuo allergiaruoka on jotain turskaa(?) ja riisiä, mutta meidän syömästä märkäruoasta en ihan varma olekaan, mutta naudanlihana sitä myydään... :P
  Eipä tuota allergiaruokaa tekis mieli koko loppu ikää syöttää, mutta katotaan, miten edetään. :)

  Ja hyvä että Annin nassu on parempi. Suloinen tuo peba. ;)

  VastaaPoista
 15. Kannattaa tutkia tuoteselostukset. Viljattomia raksuja löytyy zooplussasta kiitettävästi, sieltä meillekin raksut tilataan. :) Siellä on myös paljon laadukkaita viljattomia märkäruokia, meillä tosin kiskotaan kitusiin raakaa lihaa.

  VastaaPoista
 16. Eli te ootte päässeet kunnolla barffauksen makuun? ;)

  Juu, Zooplussaa olen monen monta kertaa käynyt tutkailemassa, mutta aina vaan jää tilaamatta... :P Täytynee kokeilla.

  Meilläkin meni viimeksi muutama lihapala "vahingossa" vatsaan, kun laitoin samaan aikaan sein kanssa kippaan. ;)

  VastaaPoista
 17. Juu, puolibarffilla mennään, iltasin Anni saa raakaa lihaa ja aamusin raksuja joita voi sitten mutustella pitkin päivää. Niistä saa vitskut ym. tärkeät, tosin nyt taistellaan kalaöljyä kitaan kanssa. Annihan ei voi sietää jos joku aukoo sen suuta. Matolääke on vielä nopsa ja voissa pyöritetty, mutta kalaöljyä kun yrittää puristaa kapselista niin kynsistä kyllä tulee. Mut pakko kun turkki kuivuu tässä kuivassa umpitalossa.

  Zooplussa on näpsä, shoppaa voi kotona, maksaa voi jopa visa electronilla (visa linkin kautta), tuovat ovelle ja vielä muutamassa päivässä. Zooplussa on yksi harvoista nettikaupoista jota käytän. Vaan kun noita hyviä viljattomia ruokia ei juuri muualta saa.

  Annihan vetelis mieluiten vaan viljaraksua ja märkäruokia, mutta Annilta ei kysytä. ;D

  VastaaPoista
 18. :D Kissoilta ei kysytä, mutta ei kysy kissatkaan meiltä. Pakko myöntää. :D

  Pitää kyllä rohkaistua ja testata toi Zooplussa, näillä kannustuksilla. Netistä en myös oo tilannut kun joskus muinoin yhdet lentoliput... (Kehityksessä jäljessä(kö)?) ;)

  Ja kiitos, kiitos, kiitos kortista! Niin tuli yllätyksenä (varsinkin kun käsialasta päättelin sen tulevan vanhalta ystävältä :)) ja miten se oli suloinen. Paras tähän mennessä. ;) Kiitos. Ja erittäin rauhaisaa ja makoisaa joulua teille Annin kanssa! *<|:o) (olen itse laiska korttien suhteen...)

  VastaaPoista
 19. Ei ne kyllä joo aina kysele ihmisten mielipiteitä. :D

  Ole hyvä ja toivottavasti rusetti oli paikallaan, oli muutaman rusetin kanssa vähän ongelmia. ;)

  VastaaPoista