maanantaina, tammikuuta 17


Ostin Kodin Ykkösen alelaarista ihanan verhokangaspalan. Mitta piti olla 270 cm, mutta kotona ikkunassa huomasin verhon olevan liian lyhyt ja oikea tulos onkin 250 cm. Hieman kismittää, mutta onneksi alareunat nyt ei ole hirveän esillä ja hintakin oli vain 2e/m. Ongelma onkin lähinnä mistä revin tuolle kaverin. Olohuone tarvitsee ehdottomasti kaksi verhoa ja minulla on vain yksi ja puoli. Pääsin nimittään lähes kilometrin päähän bussipysäkille kun se laarin jäänyt 179 senttinen pala rupesi vaivaamaan. Ei kun kävely takaisin ja hakemaan sekin. En tosin tiedä mitä sillä teen. Nyt se on ikkunassa ja yritän kehittää inspiraatiota. Jatkanko verhoa jotenkin...toinen verho lähes oikean mittainen ja toinen jatkettu? Vai keksinkö tilalle toisen verhon, kaksi erilaista verhoa? Vai sähköposteilenko kaikki Suomen Kodin Ykköset ja yritän saada jostakin sopivan palan ko kangasta? En tiedä kyllä lähettäisikö ne edes, tuskin. Jotain mä vielä keksin, oli liian kaunis jätettäväksi kauppaan. :)


Uusi mattokin tuli vihdoin ostettua eteiseen. Jo vuosi sitten huoltomies/talonmies/whatever nipotti kun eteisessä ei ole mattoa. Menee muovimatto rikki ja pilalle kun kengistä tulee vettä ja kiviä. O_o
Noh, meidän muovimatot on kyllä todella surkeaa maanantai laatua, kissakin sai naarmut aikaan leikkiessään lehdestä irronneella niitillä.

Jok.tap. Löytöliiteristä irtosi pieni ihan ok näkönen matto parilla eurolla niin olihan se otettava kun sukat kastuu sulaneesta lumesta. Jokuhan tietysti innostui heti kun maton lattialle sain. Syyllinen pakenee juuri paikalta, mutta ehkä sheriffi tunnistaa kuvasta kuitenkin ruttaajan.

- Pidetääks teillä mattoja lattialla
- Ei, meillä teipataan ne lattiaan...

8 kommenttia:

 1. Entä jos verhoissa olisi jossain kohtaa erivärinen kaistale - vaikkapa tuota pinkkiä (aniliinia?) tai vihreää väriä. Myös verholenkeillä muusta kankaasta saisi pituutta. Esimerkki: http://sewmuchado.blogspot.com/2010/06/ruffle-curtains.html
  Tai sitten jatkopala siitä toisesta palasta (ja sen loput tyynyiksi tms.) ja toinen verho muusta kankaasta. Esimerkki: http://smallacorns.co.nz/gallery/large/0468320001266449341.jpg

  Kieltämättä tosi kaunis kangas. :)

  VastaaPoista
 2. Tuo lisäpala on siitä hankala, että se tulisi vaan toiseen verhoon ja jo puolesta välistä verhoa. En halua tuota toista katkoa... Mutta eihän tuo eri väriset verhot näyttäneet yhtään niin pahalle kun ajattelin! Voisi todellakin toimia jollain ohuella vihreällä tai pinkkililalla. :) Ehkä sillä samalla kankaalla voisi jatkaa tuota toista verhoa alareunasta, vaikka ei se ole kovin pakollista kun tuo verho jää kuitenkin vähän lipaston taakse piiloon.

  Pistin eilen viestiä Lielahden myymälään ja kyselin olisiko niillä ko kangasta vielä.

  Mä harvoin tykkään printeistä, mutta tuo oli jotenkin tosi kaunis, ihastuin heti kun näin. :)

  VastaaPoista
 3. Tässä vielä muutama kuvalinkki, joista voi saada jotain ideaa:

  http://1.bp.blogspot.com/_DEB-8ke-gXo/R5zgEL5Sa1I/AAAAAAAAESY/mfnlT4ORyXQ/s320/SU0310100l_1_x+cottage+living.jpg

  http://4.bp.blogspot.com/_DEB-8ke-gXo/SXmjT7kJOMI/AAAAAAAAORc/o7IgfOGnM6Q/s400/better+homen+adn+gardens2.jpg

  http://www.greatinteriordesign.com/wp-content/uploads/2009/05/yellow-curtain.jpg

  http://www.avisnetcurtains.com/images/products/Olives%20curtains%20a.jpg

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että kangasta vielä löytyy. Voisikohan muuten liike auttaa, kun on myynyt väärällä tiedolla tavaraa? Tosi nuo palakankaat taidetaan myydä asiakkaan riskillä eli pitäisi siellä myymälässä pyytää aina mittaamaan varmuuden vuoksi.

  Joskus nuo eriväriset lisäpalat antavat verhoon huolitellun silauksen. Mutta on siinäkin oma hommansa etsiä juuri sopiva sävy ym. :)

  VastaaPoista
 5. Pistin Turtolan Kodin Ykköseenkin postia tuosta väärästä mitasta. Eivät ole vielä vastanneet eli katsellaan. Minusta on aika törkeää myydä kangas 20 senttiä lyhyempänä kun mitä se on. Jos nakkipaketissa lukee 10 nakkia niin enhän minä niitäkään ala kaupassa laskemaan, saati ilahdu jos maksankin 10 nakin hinnan ja saan vain kahdeksan. Huijauksen makua, vaikka tuo kangas ehkä olikin vahinko.

  Onneksi tuossa on tuota pinkkililaa niin monessa eri sävyssä, ettei ehkä ole ihan mahdotonta löytää siihen mätsäävä. Tosin en halua maksaa maltaita joten voi kuitenkin olla.. :D

  VastaaPoista
 6. Haamuruttaajan kosto! Kyllä sheriffi alkaa olla pulassa kaikkien näiden bandiittien kanssa...

  Meilläkin on aivan törkeän huono, ylipehmeä muovimatto. Kevyistä keittiön tuoleista jää siihen painaumia, vaikkei kukaan istuisi tuoleissa lisäpainona. Isännöitsijä ei onneksi puuttunut asiaan, vaan keskittyi itsestään haljenneeseen eteisen seinään :D

  Sievä verho, toivottavasti pari järjestyy :)

  VastaaPoista
 7. Nämä muovimatot on meidän naapureiden keskuudessa ihan vitsi. Kuten myös se isännöitsijä. ;D

  Lielahden myymälässä on ainakin ko. kangasta. Vielä odottelen viestiä minkä mittaisena ja hintaa. Huomenna menen varmaan jok.tap. katsomaan.

  VastaaPoista