lauantaina, huhtikuuta 9


Päivä 8, suosikkikuva.

Tämä oli oikeasti vaikea! Hain siis vanhoista kuvista suosikkeja. Heti ensimmäisenä oli pakko todeta, että on otettava niin Anni-kuva kun joku muukin, eihän kissakuvia voi vertailla muihin. Sen jälkeen rajasin ulos kaikki tuoreet, kelpuutin vain ennen 2010 otetut, jotta kuvat olisi "uusia" mahdollisimman monelle lukijalle. Tokihan pitkään blogia seuranneet on nämäkin varmaan nähneet. Lopuksi päätin vielä etten käytä ns ultimate favoritteja eli kuvia jotka on juuri ne parhaat mitä ikinä olen ottanut, sillä olen niitä muutamaa käyttänyt myöhemminkin, julkaissut täällä uudelleen tai jossain muualla. Halusin siis etsiä käsiin jotkut sellaiset suosikit mitkä oli ehkä jääneet hieman varjoon.

Annista siis tuommoinen jotenkin haikea kuva, voi melkein kuulla tuhahduksen ja kysymyksen "onks pakko".


Ei-Anni olikin hankalampi kun odotin (odotin Annin olevan se supervaikea). Pohdin otanko jonkun vitsikkään, erikoisen, arkisen vai minkä. Olen ottanut varmaan yli tuhat vuosien aikana joten valinnan varaa oli. Lopulta päädyin tähän yksinkertaiseen näppäykseen johon en muistaakseeni edes kuluttanut suuremmin aikaa. Tämä sopi jotenkin tuon Annin kuvan herkkyyteen. Asetelma on kaunis, samoin valot, hieman häiritsee tuo toinen paperi alla, mutta olkoot. Saa arvella mikä kirja.

ps. Nyt kun rupesin asiaa tutkimaan niin hitto, olen julkaissut tuon Anni-kuvan Facebookissakin...olkoot, en etsi enää uutta! :D

6 kommenttia:

 1. Toi Annin kuva on kyllä ylisöpö!

  Meidän edesmennyt kissa vihasi kameraa ja sen ilme olikin kaikissa "poseerauskuvissa" sellainen, että et sä viitsis...

  VastaaPoista
 2. Kissa on hieman hankala kuvata, Anni tuppaa kameran käynnistyksen (ei edes ole mitään varsinaista käynnistystääntä) kuultuaan kipittävän katsomaan lähempää jolloin usein koko kuvan idea menee siis pieleen. Tai sitten ilmeet on tylyjä ja silmät puoliksi kiinni. Annille tulee vielä tosi hetkästi vihasia ilmeitä jos silmät ei ole kunnolla auki tai kokonaan kiinni. Puhumattakaan värityksen tuomista ongelmista. :D On tässä onneksi saanut jo hieman harjoitusta vuosien aikana. ;)

  Tuo kuva on muuten Annille ylläri. Se nukkui kokonaan viltin alla, raotin vilttiä ja näppäsin. :)

  VastaaPoista
 3. Wandmakerista tuli mieleen Potteri :) Tekstiä en kyllä alkanut lukemaan. Mutta onko se sauvaäijä muissa varsinaisessa osassa, kuin siinä viisasten kivessä?

  Joo ja meilläkään ei saa ikinä otettua hyviä kisukuvia, kun kisut "herää" siihen surinaan mikä kamerasta lähtee käynnistäessä. :)

  VastaaPoista
 4. Potteripa hyvinkin, mutta ei ole Viisasten kivi. :) Wandmakerilla viitataan tässä Ollivanderiin. Kyseessä on yksi koko Potter-sarjan surullisimmista pätkistä, muista kyynelehtineeni molemmilla kerroilla kun luin (ensin englanniksi ja sitten suomeksi). Ei muuten kuvaa ottaessa ollut mitenkään valittu juuri tuota kohtausta, taisin oikeasti olla menossa about tuossa kohtaa. :D

  VastaaPoista
 5. No Ollivanderia mietinkin. :D Mutta en muista yhtään oliko se myöhemmässä kirjassa noin isossa osassa...oliko se sitten kutosessa vai seiskassa? Enkuks ne on tuossa hyllyssä, mutta ikinä ei ole saanut luettua kokonaan niitä. :)

  VastaaPoista
 6. Heh, kannattaa lukea myös englanniksi, alkuperäiskielellä lukemisessa on aina omat etunsa. Tuo on viimeisestä kirjasta, ko kappalessa Dobby haudataan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.