tiistaina, elokuuta 6

 Mitä saadaan aikaiseksi kun pestään, pilkotaan ja tungetaan uuniin 1,5kg tomaattia sekä nukutan yön yli?
Maistuvat hieman aurinkokuivatuille tomaateille, mutta ei lillu öljyssä. Voisi tehdä toisenkin satsin ja ripauttaa hieman sokeria mukaan pehmentämään makua.

Suomeksi ohje menee jotenkin näin.
Osta iso kasa halpoja tomaatteja, paitsi jos olet onnekas ja saat kasvatettua ne itse. Huuhtase ja pilko isommat neljään lohkoon, pienet puoliksi. Kaada leivinpaperin päälle, ripottele päälle hieman suolaa (ja sokeria?), roiski perään oliiviöljyä. Pistä n. 95 asteiseen uuniin yöksi eli 10-12 tuntia. Yritä nukkua, talo ei pala yön aikana eikä tomaatit kuivu yhtään nopeammin vaikka valvoisit. :P

Aamulla anna tomskujen jäähtyä, tunge pelti pakkaseen sellaisenaan tai jos pelti ei mahdu niin laita pienempään astiaan, mutta pidä tomaatit erillään. Kun tomaatit on hieman kohmeiset, pakkaa ne pussiin ja pistä takaisin pakastimeen. Jäädyttämällä ensin tomaatit irrallaan vältät niiden pakastumisen yhdeksi klöntiksi.
Nauti pitkin talvea!

5 kommenttia:

 1. Oooo - nuo ovat varmasti ihania!

  VastaaPoista
 2. Ja helppo tehdä! Jos tomaatin kilohinta ei paljoa nouse voisin tosiaan ensi vkloppuna kokeilla sitä sokerillista versiota. :D

  VastaaPoista
 3. Millaisiksi noiden koostumus muuttuu kun ne sitten sulattaa? Pakastettu tomaatti kuulostaa varsin vetiseltä. :P

  VastaaPoista
 4. ^Ja yllä olevan kommentoi äitinsä tunnuksilla äitinsä tytär, tiedäthän kuka...

  VastaaPoista
 5. Noista tulee kuivia eli pitäisi sulatettunakin olla suht vedettömiä. Koko paahtamisen idea on juuri se, että koostumus säilyy hyvänä pakastuksesta huolimatta. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.