perjantaina, kesäkuuta 1

Benropella oli tämmönen.
Tein sen pidemmän version ja suurimmat pulmat oli äikkä, fysiikka&kemia sekä punnerrukset. :D On siitä lukiosta jotain hyötyä ollut, en olisi muuten osannut ollenkaan matikan tehtäviä. Ruotsikin meni yllättävän hyvin ottaen huomioon, että sain siitä yläasteella vitosen. Oikean elämän keskiarvo oli muistaakseeni tasan seitsemän. Että siltä pohjalta. :D

6 kommenttia:

  1. Ööö kehtaaks mää tunnustaa ees.. mää vetasin 9,3 keskarin kuten.. peruskouluaikanakin ;)

    VastaaPoista
  2. Hiton hikari! :D
    Mutjoo, harmittaa kyllä kun itse olin niin kouluvastainen yläasteella. Miksi ei voinut ahkeroida edes hieman ja jättää lintsaamista väliin. Nyt joutuu kahta kauheammin opiskelemaan lukiossa kun pitää opetella myös ne yläasteen jutut. Eikä siltikään keskiarvo nouse. :(

    VastaaPoista
  3. Huomenta.
    Toisaalta minä ymmärrän kouluvastaisen kapinoinnin yläasteiässä, mutta mulla sitä ei ole ollut tai sitten se uteliaisuus ja tiedon jano on ollut vielä voimakkaampi vietti.. ja on vielä edelleen. Ja tuntuu siltä että se on tarttunut lapsiinkin.

    VastaaPoista
  4. Peruskoulu saisi olla pari vuotta pidempi juuri tuon takia. Niin montaa nuorta ei koulu kiinnosta yläasteella jossa kuitenkin tehdään valtavia ratkaisuja tulevaisuuden kannalta. Siinä iässä on myös niin vaikutuksien alainen, jos kaveri haluaa kampaajaksi niin teini lähtee helposti samalla alalle vaikkei se niin paljon kiinnostaisi.
    Toinen mikä minua vaivasi (en tiedä mikä tilanne on nykyään, veikkaan, että sama) on tiedon puute ammatin valinnasta. Ei minulla ole vieläkään hajuakaan eri ammateista saati miten niihin kouluttaudutaan. Kaksi vuotta lisää peruskoulua jotka olisi sitten vuosia jolloin korottaa huonoja arvosanoja ja ottaa selvää työpaikoista. Nuorille voitaisi järjestää enemmän (ainankin 10 vuodessa) tutustumisreissuja ja työharjoitteluita eri paikkoihin jolloin he pääsisivät näkemään mitä työtä ihmiset tekevät.

    VastaaPoista
  5. Niin nykyään on kymppiluokkaa ja sitten eräänlaista ammattikymppiä jossa tutustutaan eri ammatteihin ja niiden vaatimuksiin ja korotetaan arvosanoja.
    En minäkään tiennyt miksi tahtoisin peruskoulun jälkeen. Lähdin osin siksi lukioon, osin tiedonjanon viemänä, ja lukion jälkeen mietin että mitä sitten. Kauppakoulu tuli käytyä, ja sitten näin yhdellä ihmisellä juomatavaraopin oppikirjan ja lamppu syttyi. Nyt vanhempana on alkanut jälleen maantieto ja farmasia kiinnostamaan.. eli kyllä sitä kerkeää.. ei tämä maailma tähän taida ihan heti loppua ;)

    ja niin montaa työtä olen tehnyt että voisin olla hyvä ammatinvalinnan ohjaajakin :D

    VastaaPoista
  6. Mä kävin aikanaan kympin eikä mitään hyötyä. Menin silti sinne minne opinto-ohjaaja keksi. Eikä koulua vihaavat teinit kuitenkaan mene kympeille tai lukioon pohtimaan tulevaisuutta. ;)
    Edelleen kaipaan joskos jossain osattaisi kertoa ihan suoraa millaisia kaikkia ammatteja on ja miten niihin kouluttaudutaan. Esim. toimistoissa työskentelee kasapäin ihmisiä, mutta mitä he ovat ammattinimikkeiltä ja mitä he oikein tekevät?

    Mikä hitto on juomatavaraoppi?! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.