tiistaina, elokuuta 7

Näin kuumalla olisi täysi tuska ellei parvekkeen ovea saisi auki. Vaan kun on lasiton parveke ja kissa niin asia ei ole niin yksinkertainen. Monet on kyselleet ja monelle olen neuvonut omaa verkkovinkkiä.

Helpoin ratkaisu oli pistää verkko oven eteen sillä en halua/en osaa/en tiedä saako parveketta verkottaa. Ja toisaalta, vaikka tulevassa asunnossa on lasit niin aion silti pitää verkon tallessa.

Koska verkko on nostettava pois oven edestä lähes päivittäin ei verkko saa olla mitään löysää kanaverkkoa tai muuta puutarha kamaa. Plus näiden korkeus ei useinkaan ole tarpeeksi. Suosittelen siis monen vuoden kokemuksella raudoitusverkkoa. Kyllä! Sitä samaa kamaa mitä käytetään taloa rakentaessa! :D

Vaikka meillä verkko ei ole kun sen metrin korkea ei yksikään kissa ole koskaan pyrkinyt verkon yli. Yksi kissa "saan kohta pennut ja hajotan tuntemattoman kodin"-kohtauksessaan repi verkon paikaltaan, mutta sekin oli aika harvinaislaatuinen tapaus. Anni on tunkenut tassua verkosta läpi, mutta verkko on pysynyt paikallaan. Jos kissa hirveästi räveltää verkkoa voi toki hakaset kääntää sivusuuntaiseksi jolloin pysyy varmaan paremmin? Tai vaihtaa toisenlaisiksi? Meillä tämä on toiminut hyvin näin. Tosin en jätä ovea auki jos lähden kauppaa pidemmälle. Pentujen kanssa verkko toimi myös, eivät mahtuneet 5x5cm aukosta ulos.


Tässä siis itse ohje!

Tarvikkeet: yksi levy raudoitusverkkoa, neljä hakasta, hohtimet/pihdit verkon leikkuuseen, vasara tms jolla saat hakaset paikalleen.

Leikkaa verkko sopivan kokoiseksi oveen ja ruuvaa ovenpieliin neljä (tai enemmän riippuen verkon korkeudesta) hakasta joiden varaan verkon asetat. Ja avot. Tarvittaessa verkon voi nostaa pois, pysyy suorana jolloin se on myös helppo laittaa takaisin.

Jos kiinnostaa vanha kirjoitukseni verkon ostosta on myös tallella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.