tiistaina, maaliskuuta 4

Tiedättehän miten hyvä kirja vie mennessään ja huomaamatta lukee 50, jopa sata sivua. Potterit luen parissa päivässä niin mukaansa tempaavia ne on. Nautin hyvin kirjoitetusta kirjasta ja lukemisesta ylipäätään.

Sitten on kirjoja jotka ei etene mitenkään. Yleensä parin lauseen jälkeen jo tietää onko kirja luettava vai palaako se kirjastoon lukemattomana. Huonoja kirjoja en lue vaan palautan ne, monesti palautan ihan hyviäkin kirjoja jos ei ole aikaa lukea.

Tämä on kuitenkin pohjanoteeraus kaikissa kirjoissa ikinä. Tästä tuskasta en edes pääse eroon sillä tämä on pakko lukea, kouluhomma. Seitsemän veljestä. Vaikka kuinka sitkeästi yrittää lukea ei kerralla kykene rikkomaan 20 sivun rajaa, yleensä jo neljän sivun jälkeen jo laskee montako on lukenut, montako vielä jäljellä. Miten voikin kirja olla näin huono ja silti kehuttu klassikko. Mistä ihmeesä se klassikon maine tulee? Koska se on kirjoitettu 1800-luvulla?

Tai ehkä minua ei vain sytytä uppiniskaiset toisiaan kivillä viskovat jurottavat idiootit? Mitä mielenkiintoista voi olla seitsemässä mäntissä jotka polttavat talonsa (tähän mennessä jo kahdesti), tappelevat ja käyttäytyvät kun pienet lapset? Olenko todella ainoa jonka mielestä Seitsemän veljestä on todella huono teos?

Hommaa ei myöskään helpota pitkät ja jaarittelevat vuoropuhelut ja junnaava kirjoitustyyli. Klikkaa kuvaa niin voit nauttia pätkän verran. Eikä tuo edes ole pahimmasta päästä! Kaukana siitä.. Tämä menee takaisin lukemaan, torstaihin aikaa ja 100 sivua jäljellä.

8 kommenttia:

 1. Jaa-a en ole ite kirjaa lukenut, mutta veli teki siitä kasin esitelmän lukemalla muistaakseni yks kaks sivuu alusta ja lopusta ja katsomalla sen elokuvana ;) Aika hyvä suoritus...

  Ite luen Torey Haydenin ja parin muun kirjat yleensä ennätys vauhtia, mutta sinuhe egyptiläinen oli mulle tervanjuontia... siinä on se mun klassikko joka ei uppoa ei sitten millään...

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen monta kertaa jo meinannut luovuttaa ja katsoa leffan. Ongelma on, että kokeeseen tarvitsee tehdä analyysi jossa käsitellään myös kirjoitustyyliä ym.

  Ja voinpahan sanoa lukeneeni kyseisen opuksen, haukkuakin saa sen jälkeen vapaasti. :D

  VastaaPoista
 3. Vois lukea referaatteja SeiskaVeikasta kirjan lukemisen sijaan jos ei sitä jaksa? Ite olen tosin lukenut, opintojen takia taisi olla pakko vai luinkohan sen ensimmäisen kerran kokonaan vasta viime vuonna? No kuitenkin, tiedän että olen aikuisella iällä sen lukenut enkä kaipaa lisää samaa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä mä sen nyt kahlaan vaikka väkisin loppuun. Voin tosiaan sitten sanoa lukeneeni sen. :D

  Lukion äikässä tuo on kaiketi pakollinen, se mullakin on menossa. :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä lukemiseen!
  Muistan kun ite koitin kahlata sitä läpi lukiossa, eikä siitä tullu yhtään mitää. En edes päässyt lähellekään puoltaväliä...Todella puisevaa luettavaa. Ei oo tehny mieli ees yrittää uudestaan.

  ps. oon pitkään jo seuraillu tätä, mukava blogi. Anni on tosi nätti kisu. :)

  VastaaPoista
 6. Vielä joku 20 sivua jäljellä, nyt on tee ja kaunari tauko. :)

  Mullakin oli tämä kurssi jo aiemmin, jätin sillon kesken kun en jaksanut tehdä kaikkia hommia (lukea kirjaa), sillon taisin päästä jonnekin reiluun 50:neen sivuun. :D

  Täytynee kyllä onnekseni todeta, että loppu puolella kirja on hieman helpompi. Tarinat etenee sukkelammin eikä enää ole kovin usein kolmen sivun vuoropuheluita jotka ei etene mihinkään.

  VastaaPoista
 7. Jotkut kirjat kylllä matelevat suorastaan eteenpäin. Mutta sitten on päin vastoin, kuten potterit. Kun viimeinen ilmestyi englanniksi imuroin sen kahdessa päivässä. Ei sitä vaan voinut kauaa jättää yksin sivuun. ;)
  Nyt täytyy lukaista sama vielä suomeksi, kun muutkin olen lukenut suomeksi myös.

  VastaaPoista
 8. Juuh, Potterit on niin taidokkaasti kirjoitettu, että ne lukasee parissa päivässä. Joutuu melkein väkisin pistämään kirjan sivuun ettei tule ahmittua liikaa kerralla, parempi lukunautintohan se on jos malttaisi hidastaa. :)

  Suomennos on minullakin kirjastosta tilauksessa. Tai sitten malta odottaa ja ostan huuto.netistä tms. :D

  Seitsemän veljestä on onneksi nyt ohi, niin kirjana kun analyysina! Jos joskus vielä kyseisen kirjan näen niin tuikkaan tuleen. ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.