tiistaina, maaliskuuta 2Mun naamaan on tänä talvena ilmestynyt tommosia ilkeitä punaisia läiskiä. Onkohan tuo jotain pakkasihottumaan vai mitä? Yleensä se ilmestyy semmosen päivän iltana kun olen ollut enemmän ulkona, ei ilmesty siis ulkona ollessa vaan tunteja sen jälkeen. Samoissa kohdissa on myös kuivia länttejä, lähes joka päivä. Mitään uusia ihonhoitotuotteita ei ole käytössä, olen rasvaillut naamaa normaalisti (ehkä hieman enemmän). Hassua on ettei tuommoista ole aikasempina talvina ilmestynyt, eikä tarvitse olla edes kovin pakkasta kun tuo ilmestyy, sekä tuo kohta on yleensä takin kauluksen alla lämmössä... En tajua.

6 kommenttia:

 1. Näyttää aikalailla samalta mitä mulle on tullu jo useita vuosi talvella säätilan vaihtelun takia, niitä kuivia läikkiä myöten. Lähes aina kun pakkanen nousee tai laskee rajusti ja erityisesti jos oleskelen paljon ilmastoiduissa tiloissa (työpaikka). Ei siihen auta kuin suojata sitä hyvin, kunhan ei hikoiluta ja hankaannuta liikaa kaulahuoveilla. Lisäks rasvata. Tosin voihan olla et sulla tuo on ihan ohimenevä juttu joka vaivaa vain nyt, ehkä sun iho on jonkun elintarvikkeen tai vastaavan takia hieman herkempi, "syyllistä" voi olla aika vaikea löytää.

  VastaaPoista
 2. Ei mun posket ja leuka hikoile kovinkaan usein eikä takki hierrä. Säätila kyllä tuntuu olevan osasyyllinen. Ärsyttävä, onneksi se alkaa punottaa vasta kotona. :D

  VastaaPoista
 3. Se voi lla, etä esimerkiksi se kun olet ollut ulkona pakkasessa ja sitten tulet sisälle lämpimään niin se ero saa ihon reagoimaan.

  Sen takin ei tarvii paljoakaan hangata kasvoja jos ne on valmiit ärsyyntymään jo muutenkin kaikesta.. mut siis tarkoitin lähinnä sitä ettei kannata tumpata sitä kaulahuivia niin paksusti ja tiukasti et se hankaa ihoa ja sit kun se hieman hikoilee niin hiki ärsyttää rikkinäistä ihoa, ne ihorikkokohdat voi olla lähes huomaamattomia. Ja en siis usko sun niin tehneet, mut meinasin ettei sillain koita liikaa suojella tuolta pakkaselta ja aiheuta sitten sillä tavalla ihon ärsyyntymistä. Ja tämä vain siksi et olen itse sen kokeillut ja voin kertoo et ei ollu kiva :)

  En osaa nyt kyl selittää yhtään mitään, ainakaan kovin selkeästi, ehkä pitäs vaan mennä nukkumaan (aamuvuoroviikko menossa ja herätys aamuisin 5.25-6.00).

  VastaaPoista
 4. Siinä se just on kun mulla on kaulahuivi takin kauluksen päällä, eli ei kosketa ihoa. Takin sisus taas on semmosta silkkimäistä kangasta joka ei hierrä. Eli mitään ärsytystä ei pitäisi olla. Pitäisi pysyä myös suht lämpösenäkin. Kaippa se kylmyys ja vaihtelu vaan sitten kuitenkin vaikuttaa, tiedä häntä.

  VastaaPoista
 5. Siis sitä minä koitin sanoakkin, että lämpötilan vaihtelu tuossa pn varmaankiin se syyllinen, mutta hankaamisella/hikoilulla sitä voi pahentaa, joten annoin vain vinkin, että koittaisit sitä välttää :)

  Parantamis ehdotuksena oli siis suojata pakkaselta ja rasvata.

  Mut sekavaa saa aikaan kun on sairaan väsynyt, ei siis ihme ettet sinä ymmärtänyt, en meinannut ymmärtää nyt itsekkään omaa tekstiäni.

  Tosin lopetan nyt, sillä olen lähes yhtä väsynyt tänäänkin :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä mä tajusin. Ihmettelin vain, kun mitään hankaamista ei silleen ole, että voisko pelkkä lämpötila sitten vaikuttaa. Ehkä sitten.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.