perjantaina, elokuuta 20


Ekokaupat on ihan hyviä paikkoja käydä ostoksilla, itsekin niissä toisinaan poikkean. Tämä on silti jotain aivan käsittämätöntä, vegaanikissanruoka.


Kissa on lihansyöjä vaikka sen voissa paistaisi. Vähän väliä kissapalstoilla törmää vegeihmisiin jotka kysyvät voisiko hänen kissakin olla vege. Jos kauppa tarjoaa tälläisiä tuotteita sen antaa mielestäni näille vegeihmisille vastauksen. Ei näin.

7 kommenttia:

 1. Vegaaniset kissanruoat toisaalta huvittavat itseäni, sillä onhan niissä lähinnä kaikkea muuta kuin sitä mitä "normaalisti" kissanmuonasta haetaan. Kuitenkin varsinainen ajatus kissoista, joiden on moista puppua syötävä, kauhistuttaa. Kissan "omatunto" ei kasvissyönnistä parane (eikä pedon ravinnontarve muutu lehmän vastaavaksi), joten niitä on turha käännyttää ;D Jos mielii vegaanista lemmikkiä, voisiko kenties jo alunperinkin harkita pupua tai muuta kasvissyöjää?

  VastaaPoista
 2. Muakin eka huvitti, mutta sen jälkeen tuli järkytys. Mitä jos joku oikeasti ostaa näitä ja luuleen, että on ihan ok käännyttää kissa vegeksi?! Jos kerran kaupassakin myydään vegeruokaa niin kuinka moni kissan ruokavalioon perehtymätön todella luulee noiden olevan ihan sopivaa evästä kissalle. Kissahan voi syödä noita ihan mielellään, mutta ei nuo varmasti hyväksi kissalle ole. Kissahan ei mitään maailmanparannuksia ymmärrä, omistajan puhdasta omatuntoahan tuolla haetaan... Mun omatunto tosin ei antaisi periksi syöttää tuommoista kissalle.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tässä mennään metsään jo ihan lemmikkivalinnalla. Jos haluaa lemmikin joka noudattaa vegeruokavaliota ei se voi olla kissa ihan luonnollisista syistä! Ihan käsittämätöntä että tuollaista ruokaa edes valmistetaan kissoille!

  VastaaPoista
 4. No niinpä! Toki se kissa on voitu hankkia ennen kun itse on "hurahdettu" vegeen, mutta kyllä sen kissan pitäisi silti saada sitä lihaa. Melkein meinasin menny myyjälle sanomaan asiasta, mutta en sitten kehdannut.

  VastaaPoista
 5. Eipä antaisi täälläkään omatunto myöten, vaikka itse olisin minkälainen äärivegaani. Nykyiselläänkin miltei hävettää, jos on joskus syötettävä kissalle paljon viljaa, sokeria yms. sisältäviä mössöjä. Kissallehan saattaa tosiaan maistua vaikka suklaa, banaani tai homejuusto, mutta eiväthän pikkulapsetkaan saa päättää syövänsä pelkkää karkkia.

  Omistajan tulisi kantaa vastuu ravinteikkaasta ja lajille sopivasta ruuasta, mutta ellei ole kovin perehtynyt kissan ravinnontarpeeseen saattaa helpostikin luulla (kenties myyntipuheen kannustamana), että vegaaninenkin ravinto sopii kissalle muitta mutkitta. Ongelmallista tuo "vaihtoehtoruokien" tarjonta. Kaipa noita on jollain pitänyt testatakin, että niillä hengissä pysyy vai liekö vain laboratoriossa mitattu, että ravintoaineita on periaatteessa riittämiin?

  VastaaPoista
 6. Pahinta on juuri se, että monet luulevan kaupan myymiä lemmikkiruokia hyviksi, koska eihän kauppa nyt huonoa myy. Voin hyvin kuvitella miten kissan ravintoon perehtymätön vege menee ja ostaa tuota kissalleen, koska siinä on vakuuttavat tekstit päällä. Syöttäähän monet ihan innoissaan markettiraksujakin kissalle, sillä onhan ne nyt parempi kun omien ruuantähteiden syöttäminen mitä ennen tehtiin! Toki se markettiraksu on parempi (ehkä, riippuu tähteistä), mutta ei se silti ole sopiva ruoka kissalle.

  Kyllähän se kissa hengissä pysyy varmaan vegaaniruuallakin, mutta niin se ihminenkin pysyy hengissä hampurilaisilla. En todellakaan tajua mitä valmistajalla on päässä liikkunut, toisisaalta onhan markettiraksukin melkein "vegeä", viljat on halpoja.

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.