tiistaina, syyskuuta 21Alakerran kieltolappuun oli tullut lisäys. Tarkoittaako tämä todella, että Anni ei enää saa ottaa päikkäreitä saunassa ja hiekkalaatikko on siirrettävä...mihin...pieneen minikeittiöön tai pieneen ahtaaseen olohuoneeseen? Tai ehkä Anni käy (salaisilla) vierailuilla edelleen niin kylppärissä kun saunassa. Siinähän vain kielletään pito, vierailuhan on ihan eri juttu? ;)
Omituinen kielto.

18 kommenttia:

 1. Aika outoa.
  Ajattelin ensin, että tuolla tarkoitetaan jotain taloyhtiön yhteistä saunaa ja pesuhuonetta, mutta sepä vasta hassulta olisi kuulostanutkin.

  VastaaPoista
 2. Talon ihmisten kanssa irkissä myös tuota mietittiin, mutta aika outoa se olisi jos joku pitämällä pitäisi eläimiä talon saunassa. Toki jotkut on kuulma (en tiedä onko tässä talossa) koiria käyttäneet pesulla talon saunassa, mutta kun tuossa puhutaan ihan pidosta. Oma veikkaus on, että jonkun asukkaan kissa/koira on tuhonnut saunalauteet ja taloyhtiö on sen perusteella päättänyt kieltää eläinten pidon kokonaan kylpytiloissa. Ei sillä, kyllähän se vuokralainen maksaa jos jotain tuhoaa....

  VastaaPoista
 3. Niijuu...en tiedä onko taloyhtiö asiaa ihan loppuun asti miettinyt. Jos se kissan hiekkis sitten sijoitetaan vaikka olohuoneen nurkkaan ja kissa pissaa laatikosta ohi, mitä monet kissat toisinaan tekee, niin se pissa on sitten listojen ja muovimaton välissä ja sieltähän sitä hajua et pois saa.

  VastaaPoista
 4. Aika outo kielto tosiaan. "Järkevin" syy kiellolle on varmaan se, että joku koira on ollut suljettuna saunaan ja se on sitten aikansa kuluksi laittanut lauteet remonttiin.

  Henk.koht, en ymmärrä kyseistä kieltoa, sillä vuokra-asunnoissa takuuvuokrahan kattaa juuri tuollaisia kuluja.

  Ja hiekkis helposti puhdistettavassa paikassa on vain plussaa asunnon siisteyttä silmälläpitäen.

  Ehkä jonkun toisenkin olisi kannattanut oikolukea tuo viesti ennen sen ilmoitustaululle laittamista...

  VastaaPoista
 5. Luin pariin kertaan tuon alun ja ihmettelin, että kuka hel**tin tauno menisi saunaan vasaran ja naulojen kanssa..?!?!? Mieleeni tuli siis se, että kielletään oman esim. pyyheliinakoukun virittäminen yleisen saunan pukuhuoneeseen.

  Hih hihh... Itsekseni täällä nauroin, kun tajusin (kai) mistä on kyse. ;D Tyhmä mikä tyhmä! Tunnustan.

  VastaaPoista
 6. Siis ihan taloyhtiön saunaahan tuolla on tarkoitettu? Jotkut ihmiset vievät esim koiriaan mukanaan saunaan, ja pesevät siellä, sekä eivät siivoa jälkiään. Täten sauna on täynnä koirankarvaa ja allergisilla on mukavat oltavat (+koko sauna haisee märällä koiralle,mmmm)

  Missasinko minä nyt jotain? :D

  VastaaPoista
 7. L-L: Mä arvelen kanssa tuota "lauteet p*skana", mutta takuut on tosiaan sitä varten...

  Anu: Nyt muuten vasta tajusin, että olen rikkonut jo tuota lappua. Olen ruuvannut pienet koukut lämpömittarille ja laudeliinalle seinään (laudeliina pysyy karvattomana ja kuivuu roikkuessa seinällä). Oho. :D

  Kukkahattuneiti: Mutta kun tuo ylempi selvästi on omaa saunaa tarkoittava niin eikös tuo alempikin sitten? Tässä rapussa ei edes ole yleistä saunaa, ainoa yleinen sauna löytyy tuolta toisesta päästä taloa, periaatteessa eri talo ja sinnekin pääsee kai vain erillisellä varauksella ja avain on noudettava asukastoimikunnan jäseneltä.

  VastaaPoista
 8. Mä ajattelin molempien koskevan yleistä saunaa. Meidänkin taloyhtiössä sauna on eri talossa, mutta kaikkien käytössä, vuoron varaamalla, ja saunan ovi aukeaa ihan kotiavaimella, kuten alaovetkin jne.

  Kyllä kai sitä OMAAN saunaansa nyt saa koukkuja sun muita kiinnittää? ja vaikka pestä kissat ja koirat :) eri asia jos joku ilman isönnöitsijälle ilmoittamista vaihtelee... ömm.. no vaikka tekee putkihommia tms. Mielestäni muutenkin kosteiden tilojen rempoista pitää ilmoittaa isännöitsijälle, vaikka asunnon omistaakin, mahdolliset virheet kun yleensä kostautuvat koko talolle? :)

  t.vuoralainen

  VastaaPoista
 9. Pitäs varmaan kysellä ihan taloyhtiöltä mitä saunaa tuo nyt koskee, koska vaivaa ihan tosissaan. :D

  Mä en oikein noista meidän yleisistä saunoista tiedä kun ei semmosta käytetä. Mulle tuli ensimmäisenä mieleen tuosta ehdottomasti oma sauna. Kuka nyt mitään viritelmiä yleiseen saunan tekee? :D Meillä on aika tiukat säännöt kaikkien viritysten suhteen noin muutenkin, tai näin olen ymmärtänyt. Yksi taloyhtiön äijähän käski täällä vierailtuaan hommata eteiseen maton ettei muovimatto mene pilalle kun tulee kiviä ja vettä kengissä! :D En tosin ihmettele, koska kissakin sai hirveät pintaviirut aikaan olkkarin muovimattoon leikkimällä lehdestä tippuneella niitillä.

  VastaaPoista
 10. Aika jännä ohjeistus..tai sääntö. :/ Meillä Huugo harrasti pienenä poikana (nyt JO 9kk vanha, eilen leikattu "äijä") tapettien repimistä... Vuokralla kun asutaan, niin meidänhän niiden vaihto tulee maksaa. Oliskin jotain pieniä jälkiä... :/ Ja lisäks hän on lintuja ja muita öttiäisiä ikkunasta "metsästäessään" raapinut ikkunoiden tiivisteitä... :( Ei ollenkaan kiva. En tiedä miten ne voi "korjata"...

  VastaaPoista
 11. Aika outo tosiaan, sillä kyllähän se on selvä ja säännöissäkin lukee, että vuokralainen korvaa jos jotain tapahtuu. Jos kissa/koira ne lauteet tärvelisi niin vuokralaisen piikkiin se menisi.

  9kk! Onko se jo niin vanha! Kylläpäs aika juoksee. :) Olisko noihin tiivisteisiin muuten olemassa jotain silikoni tms mömmöä jolla fiksaa? Ihan tavallisen ikkunan väliin jäävän tiivisteen voi kyllä vaihtaa. Ehkä kannattaa muuttaessa kysyä asiaa, jos huoltoyhtiö vaikka fiksaa ne sopivaan hintaan?

  VastaaPoista
 12. Mutta tuossahan puhutaan KOTIeläimistä, ei LEMMIKKIeläimistä... ;)

  VastaaPoista
 13. Totta! Se muakin hämäsi ensin joten oikein googlasin asiaa. Wikipedia kertoo kotieläinten jakautuvan kahteen osaa, lemmikkieläimiin ja hyötyeläimiin. :)

  VastaaPoista
 14. Tota tarkastaako toi asuntarkastaja sitten vielä millä asulla sinne saunaan mennään ;D

  VastaaPoista
 15. En ihmettelisi vaikka tarkastaisi! Ymmärtääkseni se on juuri se joka nipotti siitä ettei ole mattoa eteisessä. :D

  VastaaPoista
 16. Juuh, meidän Huugo Armas Kissanpoika on jo ISO mies. Leikkaukseen mennessä todettiin painoa olevan 4,9 kg (kuulostaa paljolta, mutta se ei kyllä oo ees pyöreä ;))! :D Veressä kun on suuren suurta Norskia! Takajalatkin on niin mahottoman pitkät. ;) Voin laittaa sulle muutaman kuvan maililla, jos tahdot nähdä Hippumaiset vaaleat silmänympärykset. :)

  Avokkini rakennusmiehenä totesi, ettei ikkunan tiivisteiden korjaus välttämättä oo ihan helppo ja halpa juttu, mutta katotaan nyt mitä joudutaan korvaamaan... :/ Itsehän ehdottelin jo kaikenlaisia ratkaisuja kynsilakasta silikoniin. :D Tapetit hirvittää enemmän.. Tosin vuokranantaja totesi jo meidän muuttaessa ko. asuntoon, että "onhan ne jo vanhat" muutenkin.. Noh, saapi nähdä. :)

  VastaaPoista
 17. Niin ja kyseessä siis ihan ne ikkunalasin reunoissa olevat tiivistenauhat (ovatko juurikin jotain silikonimaista mömmöä?)... Niitä on ollut sopiva raapia samalla, kun nojailee koko pituudeltaan (ja painollaan) ikkunaa vasten. :D

  VastaaPoista
 18. Kuva olis kiva! :)

  Mjoo, jos tosiaan puhutaan lasin ja karmin välisestä tiivisteestä niin sitä voi olla paha fiksata. Mä lähtisin varmaan just silikonilla tai jopa kynsilakalla paikkaa. :D Tapetti nyt ei ole paha, repii edellisen ja pistää uuden, toki tulee hintaa ja hommaa, mutta...

  VastaaPoista