perjantaina, syyskuuta 24


Tois puol Ratinan suvantoa.


****

Kyselin asuntotarkastajalta tarkemmin mitä pesutiloja ja saunaa siinä lappussa tarkoitetaan. Kyllä, oman asunnon pesutiloja hän meinasi. Heillä on kuulma ollut "kymmeniä lähinnä kissojen ja koirien vakituisesta pidosta kärsineitä saunoja ja pesuhuoneita, seuraavat asukkaat ja heistä etekin allergikot ovat kärsineet asiasta". Suora lainaus mailista. Seuraavat kysymykseni... Kuka pitää lemmikkiä 24/7 pesutiloissa, eikö ole aika eläinrääkkäystä sulkea eläin ikkunattomaan koppiin pitkäksi ajaksi? Vai onko kyse yö/kun asukas on poissa sulkemisesta ettei eläin tee tuhoja muualla asunnossa? Miten muualla asunnossa olevat allergeenit eivät haittaa, mutta pesutilojen kyllä? Näin allergisena itsekin voisin vannoa pesutilojen putsaaminen hilsepölystä olevan paljon helpompi homma kun muun asunnon, tai ylipäätään allergeenien "tarttuminen" pintoihin. Aina ei kai vaan voi tajuta. :D

8 kommenttia:

 1. Toi on ihan höpöhöpöä, älä välitä siitä.

  VastaaPoista
 2. Siis meillä kyllä Anni tulee jatkossakin "vierailemaan" kylppärissä ja saunassa entiseen malliin. Anni ei siellä ole koskaan tuhoja tehnyt niin en näe mitään syytä kieltää. Ihmetyttää vain mistä tämmöinen kielto on peräisin.

  VastaaPoista
 3. Kaverin vuokraisäntä uskoi tosissaan että kissanpissa imeytyy kosteussulun läpi betonilaattaan. 'ttu jos betoniin saakka neste pääsee niin sillä kylppärirempan tehneellä on isompia ongelmia kuin kissanpissa (ette arvaa kuka kylppärin "remontoi")

  VastaaPoista
 4. Häh?! Oikeasti?! :D Miten se pissa sinne sen enempää kun vesikään. :D Tietysti jos on niin paskasti rakennettu, että vesikin menee läpi, niin toki sitten olisin huolissani kissanpissastakin. :D

  VastaaPoista
 5. Pahasti eläinallerginen ei välttämättä voi asua lainkaan asunnossa, jossa on pidetty kissaa, edes perusteellisen siivoamisen jälkeen. On siis silkkaa pyhistelyä rajoittaa eläimet pois pesutiloista noilla perustein, mikäli otuksien pito asunnossa on muutenkin sallittu.

  Olen havainnut, että kissan karvat ja hilse leviävät joka puolelle hyvin tehokkaasti ja varastoituvat yllättäviin paikkoihin, vaikka muuten eläisikin siivosti. Esim. Saastutettuamme kissoinemme erästä asuntoa 5 vuotta löysi seuraava asukas pintaremontoidessaan lattialistojen takaa kelpo kerroksen pakkaantunutta kissankarvaa (joukossa oli varmasti myös ihmis-ja kissapölyä yms.). Listat eivät siis olleet erityisesti raollaan tai rempallaan niin, että möhnät olisivat sieltä minnekään pöllynneet normaalisti, mutta varmasti joku superallergikko olisi saanut reaktioita jo noiden kertymien takia.

  VastaaPoista
 6. No niinpä! Siis muu asunto se vasta kerääkin sitä eläinpölyä, listat, raollaan olevat muovimatot, keittiökalusteet ym kaapit ja niiden raot. Kylppäri ja sauna on sentään suht sileitä ja ne voi tosiaan vetästä vaikka painepesurilla jolla luulisi suurimman osa pölystä lähtevän.

  Sen lauteiden tuhoamisen ymmärrän syyksi, vaikka tokihan se vuokralainen edelleen on korvausvelvollinen, toki se aiheuttaa taloyhtiölle vaivaa jne.

  VastaaPoista
 7. Oli niin järjetöntä kyllä, siksi en vaan meinannut uskoa, että sillä voitaisiin asuntojen saunatiloja tarkoittaa :D Mutta pakko se on uskoa, hoh hoh!

  VastaaPoista
 8. Heh. Ehkä tosiaan joku kissa/koira on kynsinyt lauteet. En tosin ymmärrä miksi pesuhuone kielletään, mutta meidän saunan oven alle jää kyllä rako joten jos pääsee kylppäriin pääsee saunaan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.