sunnuntaina, lokakuuta 3


Olen kysynyt tätä ennenkin, mutta josko lukijakunnassa olisi uusia tai viisastuneita? ;) Ostin jälleen tälläisen kukan, olen tappanut näitä pari, mutta minä en ole viisastunut. Nyt tämä näyttää tekevän samaa mitä aiemmat sukulaisensa, tiputtaa kaikki lehdet. Mikä kukka on kyseessä ja miksi se tekee itsemurhaa? Edellisessä asunnossa se edellinen kukka oli valoisalla itäikkunalla, tämä on hieman hämärämmällä länsireunalla johon ei suora aurinko taida koskaan paistaa. Kastelen kerran pari viikossa kuten muitakin kukkia.

Tämä yksilö on aika vauva vielä, edelliset on olleet isompia ja niissä on ollut selkä puumainen varsi.

5 kommenttia:

 1. Mun mielestäni tuo voisi olla limoviikuna, mutta itsemurhan syytä en tiedä. :D

  VastaaPoista
 2. Äkkiseltään katsoen näyttää flamingonkukalta. Oletko nähnyt kasvissa kukkia?

  VastaaPoista
 3. Limoviikuna toden totta näyttäs samalle. Kukkia en ole koskaan nähnyt. Olisi kai ne myyneet halpakaupassa sen kukallisena jos kukkisi?

  VastaaPoista
 4. Limoviikunalta vaikuttaa minunkin silmään. Limoviikuna reagoi lähes kaikkeen muutokseen tiputtamalla rajusti lehtiään, ja se iso shokkihan on uuteen kotiin muutto (valon muutos, lämmön muutos, huonekosteuden muutos jne). Itsellä limoviikuna meni 2v marraskuussa muuttaessa melkein kaljuksi, mutta kasvatti itselleen keväällä kyllä tuuhean latvuston takaisin. Pari kertaa viikossa kuulostaa aika paljolta, minä kastelen paaaljon harvemmin (toisaalta eihän se kerro mitään esim määrästä). Limoviikunan pintamulta saa kuivahtaa hyvin ennen seuraavaa kastelua. Minulla se on altakasteluruukussa, ja välillä se voi kuivahtaa kunnollakin. Tuo purkki vielä on umpinainen, niin herkästi voi tulla kasteltua liikaa, kun liikavesi jää jumittamaan. Valontarve on semmonen, että tarvii valoa, mutta ei suoraa auringonporostusta (varmaan semmonen missä nyt on), sen kestää vaan siihenkin tottua. Sumuttele. Aiheuttaa allergiaa ja sen maitiaisneste etenkin herkemmille.

  VastaaPoista
 5. Ehkä se sitten kasvattaa lehdet takaisin... Edelliset ei kyllä koskaan kasvattaneet vaikka kastelin riutuneita oksia kuukausia lehtien tiputtua. :(

  Harvaa kukkaa kastelen itseasiassa kahdesti viikossa, korkeintaan jos lehdet alkaa nuokkua. :D Kerta viikkoon on se peruskastelu.

  Ruukun pohjalla on kevytsoraa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.