keskiviikkona, lokakuuta 6


Vaikka kuvassa ei kieltä ole niin kyllä se sitä maitoa lasista lipitti. :D Aika herkkua tais olla.

Kellään muuten vinkkejä miten saada kissalle syötettyä rasvoja? Anni ei huoli öljyjä tai voita (suolaton) semmoisenaa eikä ruuan seassa. Kokeiltu aika montaa merkkiä, mutta jos jollain on antaa joku vinkki mikä menisi nirsommallekin niin otetaan mielellään vastaan.

14 kommenttia:

 1. Tykkääkö Anni tonnikalasta?
  Olen ymmärtänyt, että ihmisten tonnikalaa (esim. just öljyssä) voi antaa kohtuudella toisinaan. Ja eikös se kissojen tonnikalakin ole jonkin verran rasvaista.
  Tai sitten öljyä suoraan lusikalla kurkkuun, jos oikein akuutti tarve on. ;)

  VastaaPoista
 2. Ihmisten tonnikalassa on tietääkseni liikaa suolaa. Kissoille on omat tonnikalat, jota Anni ei syö koska se on liian höttöä. Öljyn sekottaminen ruokaa on myös iso nono Annille, ei syö kun maistuu öljy. :D

  Oon miettinyt jos ostas kalaöljykapseleita, tekis nuppineulalla reiän päähän ja puristas kissan suuhun. Tosin en tahtos lähteä pakkosyöttöön...

  Lähinnä noin yleisesti kalaöljy tekis varmaan hyvää tolla kisulle, karvaakin lähtee.

  VastaaPoista
 3. Maistuiskohan kalanmaksaöljy, ootko kokeillut? Se oli meidän vanhalle kisulle ihan herkkua!

  VastaaPoista
 4. KalanMAKSAöljy myös kiellettyjen listalla kissan ruokavaliossa. :D (Se sisältää sisältää paljon a-vitamiiniä joka keräytyy kissan kroppaan ja voi tulla yliannostus helposti.)

  VastaaPoista
 5. Tonnikalaa öljyssä ei parane antaa muutenkaan: laittaa kuulemman mahan tehokkaasti ripulille. Sekä ihmisten että kissojen tonnikalat ovat kalan osalta melko vähärasvaisia, joten eipä ole apua siitäkään. Tykkääkö Anni raa'asta lohesta tai silakasta? Niissä olisi rasvoja itsessäänkin mukavasti, vaikka kaloja ei saakaan päivittäin syöttää.

  Jos kissa ei ole kovasti herkkä maitotuotteille, voi varmaan kokeilla maitotuotteita, kuten juustoa (suola on toki pahasta, mutta eihän sitä älyttömiä määriä anneta), ruokajugurttia tai kermaviiliä. Jos minkäänlaista laktoosi-intoleranssia ei ole, voi mielestäni aivan hyvin antaa tavallista täysmaitoa, mikäli kissa siitä pitää (meillä pitävät).

  Ruokaan sekoitettavia rasvoja inhoavat muuten sekä Unna että "tätikissat", joista Lyytillä etenkin turkista näkee, että rasvoja pitäisi saada nykyistä runsaammin.

  VastaaPoista
 6. Silakkaa/muikkua (en muista kumpaa) meillä on tällä hetkellä ruokavaliossa, menee kerta viikkoon. Syö jos syö, usein jättää puolet syömättä.

  Juustosta Anni ei välitä pahemmin, jugurtit on nam. Mutta auttaako maitorasvat turkkiin? Tosin rasvojahan nekin...(emmä mitään tiedä)

  VastaaPoista
 7. Enpä osaa tarkemmin sanoa, mutta eläinrasvojahan nekin on. Eiköhän sitä sillä periaatteella voinokareitakin kissoille suositella noissa "kotiruokaohjeissa" (ei siis ihmisten ruoan jämiä, vaan kotona tehtyä kissanruokaa käsittelevissä ohjeissa) ja maidosta jalostettuahan se on voikin.

  Rasvaiseen kalaan verrattuna luulisin noita jopa turvallisemmaksi rasvalähteeksi, koska noista en ainakaan muista mainitun keltarasvataudin uhkaa, vaikka kissa maitotuotteita päivittäin söisikin. Fiksummat korjatkoon, mikäli olen väärässä. Eri rasvojen hyödyistä ja riskeistä kissalle olisi mukava saada enemmänkin tietoa.

  VastaaPoista
 8. Mäkään en oikein noiden rasvojen eroja tiedä, mutta totta, voi on maidosta peräisin. Voikos maitotuotteita antaa kissalle useinkin? Jos jonkun rahkankin ostaa niin ei se kauaa säily avattuna eikä sentään kerralla kaikkea viitsisi antaa. Voisi tosin kokeilla tykkääkö Anni turkkilaisesta jugurtista, sitä vedän itsekin...

  VastaaPoista
 9. "Tätikissojen" luona kissat saavat silloin tällöin palloset turkkilaista jugurttia "jäätelönä" ja kyllä on herkkua! (Tuutti puolestaan ei ymmärrä juuri mitään maitotuotteita ruuaksi...) Ruokajugurtissa on rasvaakin mukavasti, vaikkei se mitään kermaa olekaan. Maitorahka puolestaan taitaa olla usein melkoisen vähärasvaista, vaikka proteiinia siinä kyllä olisi, joten siitä ei rasvojen puutteeseen liene apua.

  Tätikissat juovat myös päivittäin täysmaitoa, koska kummallakaan ei ole laktoosi-intoleranssia havaittu. Eli ainakin kyseiset killit saavat maitotuotteita päivittäin, eikä mitään ongelmia ole koitunut. Hapanmaitotuotteita (kuten ruokajugurttia ja kermaviiliä) voi kai antaa laktoosiherkillekin kissoille.

  VastaaPoista
 10. Löysin seuraavanlaisen sivun, jonka tekijästä ei tosin ole minulla tietoa (tavallinen tallaaja, kissanruokintaekspertti?). Mutta niiltä osin mitä itse kissain ruokinnasta tiedän, tuo ei vaikuta täysin huuhaalta:
  http://koti.mbnet.fi/mikaelgu/ruokavalio.html

  Tuon perusteella siis maitorasvat olisivat turvallisia, mutta kala- ja kasvirasvojen saantia tulisi säännöstellä tarkemmin. Melko heikosti löytyy tietoa haulla "maitorasvat kissa" :/

  VastaaPoista
 11. Itselläni oli frettejä vuosia takaperin, ja niille annoin aina kananmunankeltuaista, kun kasvattaja suositteli. Valkuainen piti erotella pois, kun muistaakseni taas Aiheutti karvanlähtöä :P Lisäksi saivat vitamiinilisänä Nutriplus-geeliä :)

  VastaaPoista
 12. ella: Kokeilin sitä turkkilaista. Sormesta maistu, kupista ei. Niin Annia. :D Mjoo, aika monesta kohdasta olin eri mieltä tuon sivun tekijän kanssa, mutta osa oli ihan asiaa. :) Täytyy kyllä tutkia tuota maitorasvaa paremmin sillä sitä Anni vielä voisikin syödä.


  Kukkahattuneiti: Keltuaista suositellaan kissallekin, Annille se ei vain kelpaa. :(

  VastaaPoista
 13. Enpä voi sanoa itsekään olleeni joka kohdassa samaa mieltä tuon sivun kirjoittajan kanssa, mutta kuten sanottu, se ei ollut mielestäni _täysin_ huuhaata (kuten esim. kissan vegaanisen ruokavalion suosittelu olisi). Harmillista, kun kaikki tarkempi tieto kissanruokinnasta tuntuu olevan kiven alla tai sitten silkkaa mutua.

  VastaaPoista
 14. Ei se ihan soopaa joo ollut. Ihan en silti suosittelisi raksuja "pääruuaksi", markettimärkää enkä vehnää. Asiaakin toki oli paljon. :)

  Tietoa on kyllä kovin niukasti. Ehkä paras sivu minkä olen löytänyt on maarun. Itse tosin sovellan sitäkin, annan sekä raksua, että lihaa kun en täysbarffaamaan tahdo ryhtyä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.