keskiviikkona, maaliskuuta 9


[klikkaa kuvaa saadaksesi se suuremmaksi]

No niinpä! Kuvaa täydellisesti viime aikaisia fiiliksiä. Missäs ne eropaperit voi täyttää?

terv. sea jolla on matikan yo-kirjotukset tasan kahden viikon päästä

15 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Muistin hyvin lukioajat, kun tuon sarjakuvan luin. Juuri niin: yhtä hepreaa! Pääsin 2 pisteellä läpi. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 2. Siis sait 2 pistettä koko matikan yo-kokeesta ja meni läpi? :D

  Mä laskin tuossa 2003-2009 vuosien alimpien pistemäärien keskiarvoksi 9, korkein oli 12, alin 7. Opettaja käski tähtäämään tuohon 12 pisteeseen jos haluaa läpi. Ainahan se on tosiaan vähän vuodesta kiinni minkä sillä pisteillään saa, mutta tavote on tehdä ainakin neljä tehtävää (6p/tehtävä), jollon on vara olla vähän väärässäkin. :D Mulle tulee jostain syystä paljon huolimattomuusvirheitä vaikka yritän olla tosi huolellinen. Saatan heti alussa jo vaihdella numeroita tai pistää miinuksen sijaan plussan. Täytyy aina tarkastaa monet kerrat.

  VastaaPoista
 3. Ai joku on tosiaan kirjoittanut ja joku toinen kirjoittaa matikan? Ei olis tullut mieleenkään... oon niin nolla, NIIIIN NOLLA näissä! Onnea matkaan Sea, ja onnea Sailallekin vielä jälkikäteen! (kylmiä väreitä... matikka... koulu... yo-kirjoitukset...herättäkää mut!!!)

  VastaaPoista
 4. Tämä on vähän semmonen pakkotilanne. Neljä ainetta on minimi mitä on kirjotettava. Äikkä on pakollinen, kolme muuta on valittava ruotsin, reaalin, matikan ja vieraan kielen väliltä, joista yksi on oltava pitkänä. Käytännössä siis enkku pitkänä (no ei ainakaan se matikka!), reaali ja sitten entten tentten ruotsi tai matikka. Näistä kahdesti pienempi paha on se matikka vaikka iso paha sekin. :D

  VastaaPoista
 5. ps. Itseasiassa matikka on toisinaan jopa ihan kivaa. Olen vasta näin aikuisena lukiossa oppinut ymmärtämään sitä hieman ja on niin hienoa kun tulee oivalluksia kun aivoissa naksahtaa. Sama pätee monessa muussakin aineessa, jotenkin ne on paljon mielenkiintosempia näin isona kun sillon joskus teininä (millon koulu oli lähinnä joku josta lintsattiin). Vähän oikeastaan harmi, että lukio on kohta ohi.

  VastaaPoista
 6. Oli se ihan jees, peruskoulun puolella ennen irrationaalilukuja, avaruusvektoreita ja paraabeleita... Mullakin oli pakkotilanne, kun vanhemmat pakottivat mut ottamaan pitkän matikan tai ei olisi ollut asiaa kotiin :-D Sinänsä ei-huvittavaa, ainakaan silloin, mutta kun he molemmat kokivat sen niin perustavanlaatuisen tärkeäksi.
  Juu en muista mikä se alaraja oli, mutta siis YLITIN sen 2 pisteellä :-D Onneksi näistä ajoista on jo kulunut 20 vuoden toipumisraja, niin osaa jo suhtautua huumorilla...

  VastaaPoista
 7. Jessus. Onneksi mua ei enää vanhemmat määräile. :D Mä siis kirjotan ihan lyhyen matikan, siinäkin tarpeeksi. ;)

  Juuri tulin abi-kurssin kokeesta, aika surkeasti meni, ihme jos läpi pääsin. Ylläri, sillä vanhoista ylppäreistä olen kuitenkin aina löytänyt sen verran laskuja joita osaan, että läpi pääsisin.

  VastaaPoista
 8. Apua, hirveesti tsemppiä sulle! Mä oon monesti kaivannut lukio-opiskelua :) Se oli niin ihanan monipuolista! Kirjoitatko muita aineita nyt keväällä?

  VastaaPoista
 9. Kirjotan nyt vaan matikan, syksyllä enkun ja terveystiedon ja ensi keväänä äikän (ja ehkä historian, riippuen miten terveystieto menee). :)

  VastaaPoista
 10. Etenkin pitkämatematiikka on kärsinyt viime vuosina liian helpoista kokeista, eli arvosana tipahtaa pienistäkin virheistä (nimimerkillä pistettä vaille L). Toivottavasti lyhyessä matikassa ei ole samaa ongelmaa ja saat arvosanasi :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Mulle kelpais helppo koe. ;) En ole vielä päässyt ihan viime vuosiin noissa vanhoissa kokeissa, mutta tähän mennessä suht tasasia on ollut, yksi tai kaksi vaikeaa.

  VastaaPoista
 12. Juu, kelpasi se totta puhuen minullekin :D Pisterajat vain nousevat ikävän korkeiksi, jos koe on "liian helppo".

  VastaaPoista
 13. Totta, mutta helppokin on tietysti kiinni siitä mikä kellekin on helppoa. :D Olen huomannut, että osaan tosi satunnaisesti palasia sieltä ja täältä, ns helppoja ja vaikeitakin. Pitää vaan sattua ne minulle helpot. :D (Ainakin helpommat kun tänään palautetun abi-kurssin kokeessa, josta repäsin 4½!)

  VastaaPoista
 14. Ei kannata paljon ressata noista asioista! :)

  Mulla matikat 9-10, kertauskurssin kokeesta 9½ ja kirjotuksissa tuli nipinnapin C. Täysin tuurista kiinni mitä sieltä tulee. Ja koe oli mun mielestä suuhtellisen helppo, typeriä huolimattomuusvirheitä vaan viis miljoona kipaletta.

  Mitä tästä opimme... tarkista koe ainakin 5 kertaa ennen kuin lähtee salista. Ja mieluiten syö tms parin tarkistuskerran jälkeen et aivot lepää hetken.

  Nimim. klo 12.30 salista ulos :D

  VastaaPoista
 15. Mullakin on ollut matikan numerot 7-8 tähän mennessä, mutta tämä meni jotenkin ihan penkin alle vaikka olin laskenutkin yo:ta varten joten samoilla tiedoilla olisi pitänyt pärjätä abi-kurssin kokeessa. En siis sinällään ole huolissani ylppäreistä, toki vähän voisi parantaa vielä jotta voisi varmempana mennä tekemään koetta. Aion kyllä istua siellä varmaan koko päivän. :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.