perjantaina, huhtikuuta 15


Viime yönä piti äkkiä vilasta joko Tallinnassa on jakauduttu. Satuin keskelle synnytystä joten nukkumaanmeno vähän viivästyi. Ensimmäinen oli jo ulkona ja toinen tulossa. Valitettavasti tämä ensimmäinen oli kuollut. :( En siis nähnyt missä vaiheessa ja miten kuoli. Näkikö kukaan muu? Toinen kaveri näyttää onneksi pirtsakalle. Tällä hetkellä kuollutta vaavia ei näy. Hakiko ne sen vihdoin pois? 20 aikaan se vielä oli tuolla.

Kuvassa keskellä kuollut pentu ja äitin helmoissa ehkä minuutin vanhana toinen.

8 kommenttia:

 1. Näin sen ekan synnytyksen ja oletettavasti se oli kuollut heti syntyessään. Ei siis liikkunut alun alkaenkaan.

  Eläintarhan henkilökuntahan ei hae sitä sieltä pois, koska eivät voi häiritä emoa, joten se on oikeastaan emosta kiinni, mitä sille pennulle tapahtuu. Ehkä se kuskaa sen jonnekin, ehkä se syö sen... Se kantoi sitä suussansa tuossa illalla jossain vaiheessa kun katselin, joten ehkä se on kantanut sen pois?

  VastaaPoista
 2. Voi pientä! :(

  Jep, mietin vain jos emo lähtee ulos syömään tai muuta, jota se tuskin tekee pariin päivään. Hakisko henkilökunta sillä välin sen kuolleen? Uskon kyllä ennemmin et emo syö sen jos se tarpeeksi kauan lojuu tuolla tai tosiaan vie itse pois. Villikissathan yleensä vaihtaa pesää tiheään ettei hajut houkuta saalistajia. Luulisi tuommosen kuolleen pennun olevan häiritsevä siis emolle, noin niin kun luonnon ajatuksen takia, ei niinkään millään ihmismäisellä henkisellä tasolla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä linkistä, näitä on kiva seurailla. Harmi vain toisen pennun kohtaloa, mutta tuskinpa sille mitään mahtoi. Joskus käy noin. :/

  VastaaPoista
 4. Joskus tosiaan käy näin, semmosta se on. :(

  VastaaPoista
 5. Tässä eläintarhan news: http://www.loomaaed.ee/index.php?ide=20&shownews=152
  Kyllä se kuollut pentu pysyy siel nyt jonkin aikaa.

  Harmittaa etten nähnyt synnytystä vaikka kyttäsin koko illan"kyllä on nyt lähellä jo". kuvittelin että lähipäivinä vois... menin nukkumaan, dyhmä ihminen...

  Paljon voimia toivottelen elossa olevalle pennulle. Potra näyttää olevan!

  VastaaPoista
 6. Juu. luinkin nuo uutiset.

  Se toinen synty tosiaan vasta neljän jälkeen yöllä, tuskin se kuollut oli syntynyt kovin paljoa aikasemmin. Mä "tulin linjoille" puoli neljä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos linkistä! En tiennytkään, että tänäkin vuonna voi seurata pentuelämää tuolta.
  -S

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tiinalle joka omassa blogissa asiasta puhui. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.