keskiviikkona, kesäkuuta 29


Edellinen paistimittari meni jonkin aikaa sitten rikki ja ostin uuden, joka on hieman erilainen. Nyt olen jo parit kerrat pohtinut miten tuota uutta mittaria oikein luetaan... Onko tuo kuvassa oleva liha niin kun alle 60 asteista (jotain 50) vai mitäh? Miten se voi olla niin vähän kun liha on ollut uunissa jo melkein tarpeellisen ajan...

Olisi pitänyt kaupassa katsoa tarkemmin kun ostin. Katsoin vain jotta mittari on tuommoinen pyöreä jonka saa matalaksi, edellinen oli lättänä joka otti uunin kattoon aina kiinni. En minä kyllä noita farenheittejä olisi tarvinnut....*huoh*

6 kommenttia:

  1. eikö se ois toi beef-well, eli 70-77°C? aika monimutkainen mittari, mutta niin mä ymmärtäisin? :)

    VastaaPoista
  2. Se olisi mun toinen arvio... Seurataanko tuossa siis tuota viivaa vai sitä mihin mittari osuu? :D

    VastaaPoista
  3. Se meinaa että se on konepesun kestävää nyt :)

    VastaaPoista
  4. Tarkistithan kiehuvassa vedessä käyttämällä, että mittari ylipäätään toimii? Joskus on niinkin käynyt että mittari on ollut rämä.

    VastaaPoista
  5. En ole veteen kokeillut, mutta siis kerran aiemmin olen tuon jo lihaan tökännyt. Molemmilla kerroilla mittari on liikkunut, mutta en vain osaa oikein tulkita mikä on sen mukaan mikäkin. :D

    Rupesin eilen tutkimaan asiaa enemmän ja ilmeisesti sitä luetaan noiden uloimpien pallojen ja viivojen mukaan sillä 140F on sama kun 60C.

    VastaaPoista
  6. Minä lukisin tuota niin, että nuo pallot ja niiden jälkeen olevat viivat kertoisi sen mikä on lihan sisälämpötila, ensimmäinen pallo olisi siis silloin 140/60.

    Ja juu tuon mittarin mukaan sun lihas on kuvaushetkellä noin 50 asteista sisältä. Lihan sisälämpö nousee yleensä aika nopeasti, tämän on huomannu esim joulukinkun paistossa, jollei ole tarkkana voi saada aikaan kuivan joulukinkun.

    Kuinkas tuo liha muuten onnistui ja mitä mittari näytti kun otit sen lopullisesti uunista ulos?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.