lauantaina, syyskuuta 24

Ei mulla ole vieläkään aikaa ja hermoja kirjoittaa sitä toista osaa Pikkupalatsista, mutta kyllä se vielä tulee! :D Jollain toisella on kyllä aikaa ottaa päiväunia valerianatyynyllä... *kade*Mulla menee vielä koko ensi viikko tämän parissa. Huomaatteko virheen? Tai en tiedä onko se virhe, mutta omituista kuitenkin.

19 kommenttia:

 1. Ooh, valeariaanatyyny! Joillakin prinsessoilla on palvelu kohdillaan.
  Tsemppiä opintoihin! En huomannut pikasilmäyksellä kirjassa mitän outoa, mutta kieltämättä mun lukioajoista on yli 20 vuotta.

  VastaaPoista
 2. Oikeastihan tuo on joku lelulelu, mutta Anni käyttää sitä tyynynä. Valerianasta kun saa hyvät pöllyt. :D

  Vika ei varsinaisesti ole itse kirjassa, tosin sen tunnistaminen vaatii tiettyjen asioiden tietämistä. Olipas hämärä vinkki. :D

  VastaaPoista
 3. Pidän kirjavalintaa ehkä hiukan outona...

  VastaaPoista
 4. Kirjavalinta on ihan sopiva kun lukee terveystiedon yo-kokeeseen. :D

  Vika ei tosiaan ole itse kirjassa, eikä se varsinainen vika kai edes ole, voihan se asia noinkin ilmeisesti olla, mutta hämmentävää vain nähdä tälläinen ratkaisu. :)

  VastaaPoista
 5. Mutta siis kyse on siis ihan konkreettisesta asiasta, kuvassa näkyvästä. :D Voi tietysti olla, että lukijani on liian vanhoja tunnistaakseen tätä omituisuutta?

  VastaaPoista
 6. Onko (kirjaston) kirjan kannessa oleva pyörylätarra lukiolaisten kirjakaupan "käytetyn kirjan tarra"? Sinänsähän tuo ei olisi outoa, kun kirjoja voi tulla lahjoituksinakin ja oppikirjat ovat kuitenkin sekä kalliita että kysyttyjä.

  VastaaPoista
 7. Se! Mä olen aina olettanut, että kirjaston kirjat on pitkälti uusia. Ehkä tuo Jameran kirja on ollut niin hyvä kuntoinen, että se on kelpuutettu? Olisivat silti ottaneet sen tarran pois, joku vielä erehtyy ja vie sen kauppaan. :D

  VastaaPoista
 8. Niinhän ne hyvin pitkälti ovatkin. Käyttämättömiä ja hyväkuntoisia kirjoja otetaan silti vastaan myös lahjoituksina etenkin, jos on kyseessä tuollainen paljon "menevä" kirja. En tiedä, voiko kirjasto hankkia LKK:lta suoraan myös käytettyjä eriä, mikä olisi tietenkin fiksua kalliiden ja nopeasti uudistuvien lukiokirjojen tapauksessa.

  VastaaPoista
 9. Piti oikein tarkastaa miten suosittu ko kirja on, sillä en usko sen olevan mikään hirveä hitti, vaikka lukion kirja onkin. Olen nimittään vuosien aikana huomannut, että tamperelaiset lukiolaiset ilmeisemmin jostain kumman syystä ostavansa kirjansa, sillä kirjojen saatavuus kirjastosta on todella hyvä.

  Ko. kirjaa on Tampereen kirjastolla neljä kappaletta. Kirja on ilmeisemmin hommattu vuonna 2007, sillon se on ainakin painettu ja Tampereella kirjat uudet tulevat kirjastoon nopsaa. Vuosien aikana sitä on lainattu 137 kertaa, joista tänä vuonna 34. En siis pitäisi kirjaa kovin suosittuna, yllättävää kyllä. Tosin voihan olla, että lukion kirjat kiertävät harvan käsissä sillä laina-ajat on varmasti pitkät?

  Sinänsä minusta kirjastot voisivat hyvinkin hankkia kirjoja myös käytettyinä, etenkin tälläisiä jotka kulkevat vähän jolloin on ihan sama onko sen lukenut 137 vai 137 + sen alkuperäinen omistaja, kunhan kirja vain on hyvässä kunnossa. :)

  Hämmenti vain kun kannessa oli Jameran tarra ja kyse oli kuitenkin kirjaston kirjasta. Pohdin hetken olenko muka ostanut kirjan vai onko joku palauttanut vahingossa ostamansa kirjastoon ja kirjasto on sen ominut vai mitä ihmettä. :D

  VastaaPoista
 10. Oi, kaunis Anni! Meillä on täällä jo hetki "kärsitty" ikävästä pissailusta ja koitetaan keksiä myös kaikenlaista apua... Feliwaysta eri ruokaan ym. Ell ei siis löytänyt mitään elimellistä tms. vikaa.. :P

  Tsemppiä syksyn kirjoituksiin!! Mitkäs aineet terveystiedon lisäksi?

  VastaaPoista
 11. Oi voi, toivottavasti syy löytyy tai ongelmat loppuu.

  Viime viikolla oli jo enkku, terveystieto tosiaan nyt perjantaina. Tänä syksynä ei muuta. Viime keväänä kirjotin jo sen matikan ja ensi keväälle jää ainakin äikkä. Täytyy kattoa mitä tuosta lottoenkusta tulee ja pohtia uusinko sen keväällä. Historian kirjottaminen ylimääräsenä myös houkuttaisi.

  VastaaPoista
 12. Joop, epäilys nyt on että suureksi osaksi johtuis vaivat stressistä muuton ym. vuoksi... Vaikea mennä sanomaan. :P Tiedä johtuuko Feliwayn käyttöönotosta vai mistä, mutta kovin hellyydenkipeäksi on ainakin poika tullut. Ja vääriin paikkoihin pissailukin hiukan helpottanut. :)

  Toivottavasti on äikän aineissa pikkusen helpommat tai mielekkäämmät vaihtoehdot, mitä nyt lueskelin olleen... Maahanmuuttajat, vampyyrit, taivas?? :D Tai jotenkin tuntuu itselle sellasilta, että löis aika tyhjää, jos pitäisi noista kirjoitella.. :D Onnea siis terveystietoon, se on ainakin mielenkiintoista, vaikka taitaakin sisältää melkosesti nippelitietoa (mitä muistelisin yhdestä ainoasta kurssista, jonka itse olen lukenut)??

  VastaaPoista
 13. Stressi on yleinen syy, kissat on vähän semmosia. :) Feliway voi pistää herkäksi!

  Äikkää en ole edes miettinyt vielä! Huh. Pää vieläkin täynnä enkkua, joka oli niin lotto, että pääsi keltaseen lehteenkin, ja terveystietoa. Terveystieto on siitä hankala, että läpi pääsee helpolla, mutta hyviin arvosanoihin vaaditaakin sitten ihan sikana ja jollain on tavote todella korkeella....

  VastaaPoista
 14. Nyt on syksyn urakka takana? :)

  VastaaPoista
 15. Juu, perjantaina oli terveystieto, joka meni aika hyvin. Sinänsä helppo koe, mutta kun kaikissa tehtävissä piti pohtia jotain on vähän jännitys pohtiko nyt tarpeeksi ja tarpeeksi laajalti. Se nähdään parin viikon päästä ja lopullisesti marraskuussa. :D

  VastaaPoista
 16. Joka kertahan niitä jäi miettimään, että riittääkö... Nostetaan peukut pystyyn ja uskotaan, että sieltä tulee hyvät tulokset! :)

  VastaaPoista
 17. Alustavan arvion mukaan 35p eli L, aiempina vuosina L:n raja on ollut 30-32p välillä. Opettaja sanoi arvioineensa varovaisesti ja pisteet voisi jopa nousta lautakunnassa (se on tiukka opettaja!). Antoi siis luvan jo juhlia ällää. :D Nyt vaan toivotaan, että L todella tulee, lopullinen tulos tulee marraskuussa.

  VastaaPoista
 18. VAU!! Sähän varsinainen pro olet! ;) Toivotaan/uskotaan, et arvosana pysyy samana. :)

  VastaaPoista
 19. Kiitoskiitos. Olen kieltämättä aika ylpeä itsestäni ja hymyilyttää vieläkin. :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.