lauantaina, heinäkuuta 28


 Joskus kauan sitten vaihdoin erään postcrossaajan kanssa postimerkkejä Kool Aid-pusseihin (Suomesta sai silloin tosi huonosti näitä). Vihdoin päätin uhrata yhden pusseista, tropical punchin Varsinainen kohde oli kaksi valkoista pitsiliinaa, joista toivoin pinkkiä.
 Koska pussissa riitti väriä, heitin veteen vielä pari pientä kerän jämää. Pitsiliinat ei hirveästi väriä itseensä vetäneet, mutta langat kirjaimellisesti imaisi värin! Harmi kun en ottanut kuvaa aiemmin, vesi oli nimittään todella punaista aluksi. Tässä on noin litra vettä ja yksi pussi.

Langoista tuli aikas punaiset. :D
Vasemmalla oleva oli alunperin luonnonvalkoinen epämääräinen jämä, olisko aika villaista, on ainakin hieman karhea. Oikealla on Novitan Nallea, joku raitahässäkkä, valkoista, lilaa ja vihreää.
 Pitseistä lähti huuhtelun aikana lähes kaikki väri, mutta jäi ne onneksi vaaleanpunaiseksi, en kyllä huuhdellut ihan loputtomiin, koska väri olisi kadonnut varmaan kokonaan. Tässä liinat on menossa liimatärkkiin eli n. puolet liimaa, puolet vettä.
 Ruskeat liinat oli ohuempaa lankaa ja alunperinkin ruskeat siis.

 Vaaleanpunaiset oli paksumpaa, olisiko puuvillaa? Suojasin kulhot kelmulla aluksi, mutta katsottuani olympialaisten avajaiset loppuun asti (!), otin vielä kelmut yöksi pois. Tuntuivat kuivuvan hieman heikosti kelmun kanssa. Olisi varmasti kuivunut kelmullakin, mutta ei voinut olla räpeltämättä. Suojaaminen aluksi kuitenkin kannattaa, sillä liima tuppasi valumaan vaikka puristelin pahimmat pois.
 Aamulla ne oli kovat! En yöllä oikein uskonut, että nämä pinkit todella seisoisi aamulla, mutta kappas! Tärkkäyksen myötä väri myös tummeni hieman.
Jopa tuo alimmainen kääntyi hieman kuperalle, vaikka yöllä epäilin kovasti. Tuo korkein ja pienin liina olisi tarkoitus leikata matalammaksi, jotta olisivat sopusuhtaisia. En löytänyt kirpparilta pienempää liinaa, joten ajattelin kokeilla saksia (ei kai se tärkätty purkaudu?). En tiedä kyllä raaskinko, sillä tuosta tuli niin söötti.

Näistä piti tehdä tätä päivää varten kukkanen, mutta se juttu meni jo eli periaatteessa näitä voisi nyt käyttää muualle. Tai sitten koluan kirppareita ja teen lisää! Oli nimittään helppoa ja nopeaa kun mikä! Kool Aid kun on elintarvike niin ei tarvinnut varoa missä kattilassa värjää ja sotkut lähti helposti pyyhkäisemällä. Liima nyt ei ole elintarvike, mutta vesiliukoisena lähti astioista helposti. Sormet ihan syyhyää tehdä jotain vihreää ja violettia, sopisi sisustukseen.

Menin suurinpiirteen tämän ohjeen mukaan, värikarttaa tutkin täältä.

7 kommenttia:

 1. Tuo Kool-aid-värjäys kyllä kuulostaa kiinnostavalta!
  Ihanat tärkätyt pitsikulhot, siis niin suloiset!

  VastaaPoista
 2. Ja se on todella helppoa! Olin lykännyt hommaa aika tovin kun oletin värjäämisen olevan jotenkin vaikeaa ja aikaa vievää, mutta hah. Samoin muuten tuo tärkkäys, helppoa kun mikä. :)

  Nämä ei lopulta päätyneet kulhoksi, vaan ompelin ne yhteen ja niistä tuli iso kukka, kuten alunperin meinasin. Ehkä joskus vielä pääsevät tositoimiin ja otan kuvan käytössä. ;) Vaan seuraavat pääsevät varmasti kulhoiksi!

  VastaaPoista
 3. Nopeasti vilkaisin ensimmäistä kuvaa, ja verkkokalvot välittivät viestin aivoille että jauhelihaa kuvassa. Meni hetki lukiessa ennenkuin hahmotin uudelleen :D

  VastaaPoista
 4. Kato kaupan jauheliha ei ole tarpeeksi punasta niin aattelin vähän värjätä sitä. ;)

  VastaaPoista
 5. Jauhelihaksi minäkin ensin luulin ja seuraavaksi ajattelin, että teet jotain punajuurikeittoa... :D Yllättävän soma sävy noihin puuvillaisiin jäi. Alkukuvista olisi voinut ennustella räikeämpää lopputulosta.

  VastaaPoista
 6. Heh, miksi mä olisin jauhelihaa tänne kuvannut?! :D Vaikka kaikkeahan sitä on kyllä tullut kuvattua...

  Tuo hellakuva hieman vääristää värejä, ne oli aluksi aika pinkkimäisiä (kuvassa enemmän punainen), mutta huuhdellessa tosiaan kadottu lähes kaiken värinsä. Olin jo aika epätoivoinen jääkö niihin mitään väriä! Olisi niistä lähtenyt lisää väriä jos kunnolla olisi huuhtonut ja tärkkisotkukin värjäytyi vielä hennon vaaleanpunaiseksi. :D Onneksi väri vähän tummeni tärkätessä, huomaa erityisesti noista ruskeista liinoista. Itseasiassa nuo pinkit jäi hieman kirjaviksi, mutta kun tärkkäsin ne tuommoiseksi kasaksi niin ei se haittaa. :)

  VastaaPoista
 7. Tunnustus vartoo Tuutusen basaarissa: http://unnatuutikki.blogspot.fi/2012/08/lempea-post-itilla.html

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.