maanantaina, syyskuuta 3

Annin karva on hankala tapaus eikä sitä helpota turkin omistaja. Olen yrittänyt harjata Annia tavallisella harjalla, mutta Anni lähinnä puree harjaa eikä harja pure silkkiseen turkkiin, lähinnä liukuu pintaa pitkin. Kyselin tänään Mustista ja Mirristä hanskaa jossa olisi harja, mutta ei heillä ollut juuri nyt sellaista. Säämiskähanska oli, mutta hinta oli 15e enkä usko sen tehoavan Anniin kun olen säämiskän tyylisellä kokeillut. Ostin sitten tuollaisen kumisuan. Jessus! Annin karva todellakin lähtee liikkeelle tuolla, tosin ei tartu sukaan vaan lentelee pitkin. Tovin harjailin Annia parvekkeella, mutta Anni ei asiasta oikein ollut iloinen. Kokeilin vielä harjailun jälkeen noilla "kuorintahanskoilla", ehkä vähän irtokarvaa tarttui... Ihon kuorimisessa ne on surkeat kun venyvät kastuessaan, perunoiden hankaamisessa sama vika, ehkä Annin kanssa sitten? :D

Jos jollakin on vinkki silkkiturkkisen kissan harjaamiseen niin otan erittäin mielelläni vinkkejä vastaan. Ei kestä tuota pölinää.

10 kommenttia:

 1. Kahden pehmoturkin omistajan voin suositella yksinkertaista konstia. Kastele kädet lämpimällä vedellä, sitten ravista ja puristele kaikki ylimääräiset vedet pois niin, että kädet on vähän kosteat. Sitten vain silittelee niin johan lähtee irtokarvat. Meillä koko porukka lisäksi tykkää ihan mielttömästi tästä. :)

  VastaaPoista
 2. Miten Anni ilmaisi sen, "ettei ollut asiasta iloinen", kuten tuossa postauksessasi sanoit? :) Miten se yleensä ilmaisee sen, jos on tyytymätön?

  VastaaPoista
 3. Perdita: Täytyy kokeilla tuota! Kastelin tuon kumisuan, mutta ei siihen tarttunut siltikään. Mutta kokeillaan kädellä. :)

  VastaaPoista
 4. Peggy: Tuossa tapauksessa Anni käveli pois ja vältteli minkä kerkesi. Sitten on toki pistävä katse jos ei karkuun pääse. Ei Anni vihanen ole helposti, mutta närkästynyt.

  VastaaPoista
 5. Meidän kisua harjattiin ihan semmoisella metallisella kammalla. Ja tosi hyvin lähti karva ja jäi kiinni siihen kampaan, ei lennellyt ympäriinsä. Kissa tykkäsi kampaamisesta ja tuli aina oikein kerjäämään, että sitä kammattaisiin:) Mutta en ole kyllä ihan varma oliko sillä tuollainen silkkinen turkki... Pehmeä oli, ja karva ehkä vähän normaalia pidempää ja pöyheämpää. Mutta se metallikampa kyllä toimi paremmin kuin tuollainen kumisuka siihen turkkiin.

  VastaaPoista
 6. Epäilen tommosen peruskamman toimimista kun tuon kissan turkki on niin silkkinen, tosi sileä ja ihan tasanen ei siis pörröllään tms. Eikä edes kovin pitkää. :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuo kostea käsi-metodi muuten toimii.. kaikenlaisten elävien kanssa..

  VastaaPoista
 8. Tuo suka taisi toimia aika hyvin, koska Anni ei ole viime päivinä pölissyt juuri ollenkaan. :D

  VastaaPoista
 9. Kuulin kerran ihmisestä, joka IMUROI kissansa. :( Aika tylyä...

  VastaaPoista
 10. Jossain päin nettiä on videokin kissasta jota imuroidaan, se kissa tosin selkeästi piti hommasta. :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.