sunnuntaina, joulukuuta 30

Tämän vuoden joulukortit voi julkaista kun ne ovat menneet perille. Tarkoitus oli käyttää kiiltokuvia punaisena lankana, mutta en löytänyt kauniita kiilokuvia, joten päädyin siirtokuviin joihin töpöttelin kimalletta. Osa kuvista on hieman huonoja, tuli pikkasen kiire nimittäin...otin kuvia korteista siinä kymmentä vaille 12 yöllä, kuoritin tasalta ja postilaatikolla oli vartin myöhässä puolesta yöstä. Onneksi laatikkoa ei oltu tyhjennetty. Myöhemmin sain vastauksen minua vuosia askarruttaneeseen kysymykseen. Posti ei kontrolloi mitenkään jätänkö joulukorttini keskiyöhön mennessä vai en, laatikot tyhjennetään seuraavana päivänä normaaliin aikaa. Hitsi, olisinpa tiennyt aiemmin, olisin saanut 17 tuntia extra-aikaa askarrella. :D Ensi vuonna on ehkä otettava taas käytäntöön "joka toinen vuosi"-periaate, laitan siis muutamille ihmisille kortin vain joka toinen vuosi, näin voin tehdä useammalle ja vaihdella saajia. Ei vaan aika riitä askarrella kaikille kelle tahtoisin, vaikka saisikin 17 tuntia lisää. :)
Aikaisempien vuosien kortteja voi ihailla korttihulluus-lapun alta. Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla.

[Nimet korttien perässä ei ehkä sano teille mitään, ne on lähinnä minua varten, voin tarkastaa ensi vuonna kuka sai mitäkin.]

Annalle
Anniinalle
porukoille
Susselille
Saralle
Anni 
(Kiitos, teidän laittama kortti oli älyttömän kaunis!)
Jaanalle
Sannalle
Tiialle 
(Tämä on jotenkin Tiian tyttären Lotan näköinen!)
Annettelle 
(Vähän erilaisempi, onneksi Annettekin on erilainen. ;)
Irenelle
Tintille
Tarjalle
Satulle
Suvikille
Ja viimoinen meni hieman aiemmin jo postcrossingin kautta, ihanaa kun saa sinnekin joskus hyvin mieli luvan kanssa askarrella ja vielä joulukortin.

Äitin kortti puuttuu, pistin sen paketin mukana eikä se siten ollut kiireisten kanssa yöllä menossa laatikkoon, unohdin siis ottaa kuvan. Toivottavasti saan äitiltä kuvan vielä, lisään sen tänne jos näin käy.

[lisäys klo 20.45, äiti oli nopea!]
 äitille

12 kommenttia:

 1. Oletpa askarrellut! Voi hyvänen aika. Entä jos aloittaisi nyt ensi vuoden joulukorttien teon...? (Tuolla määrällä niitä voisi tehdä vaikka muutaman kuukaudessa).
  Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Juuri äitille sanoin, että josko ensi vuonna aloittaisi jo juhannuksena. :D Pitäisi vain olla tilaa levittää kaikki tarvikkeet ja paikka johon ne voisi jättää yön ylikin, minulla kun menee jo yhteen korttiin tunti, ei siis ihan yhden eikä kahden illan urakka.

  Uusia vuosia teillekin. :)

  VastaaPoista
 3. Älyttömän hienoja! Pystyykö noita edes tekemään ilman avustavia käpäliä?

  VastaaPoista
 4. Kiitos. :)
  Itseasiassa onnistuu paremmin ilman avustavia käpälöitä. ;) Siksi kaipaankin omaa askarteluhuonetta, jonne kisu ei pääsisi. Tällä kertaa tyydyin tyhjän huoneen ruokapöytään (meillä ei syödä ruokapöydän ääressä) ja yöksi peitin sotkun kankaalla. Kohta sekin huone täyttyy uudella kämppiksellä ja sinne meni mun askartelutilani.

  VastaaPoista
 5. Hienoja ovat! Tykkään erityisesti tuosta Saran ja Tiian kortista, niin ja omastani, eikä äidinkään hullumpi ole :)

  VastaaPoista
 6. Saran kortti onkin ihan sun näkönen! :) Olisin laittanut sen sulle, mutta kun olen aina laittanut sinisiä tai vähäeleisempiä sulle, joten kerrankin aattelin laittaa oikein perinteisen jouluisen punaisen. :D

  Mun suosikkeja on tuo sun (eka), Jaanan, Tiian, Tintin sekä postcrossingin (tyyppi tykkäs linnuista ja sain sen mielestäni tosi nätisti tuohon).

  VastaaPoista
 7. Kiitos itsellesi! Mietin, että oliko se osoite nyt oikea vai muutitteko Annin kanssa jo välillä.. Mutta hyvä, kun tuli perille. :) Sun kortit on hienoja (taas!) ja näkee, että niihin on uhrattu enemmän aikaa ja vaivaa kuin mun askartelemiin.. Nimim. 30 korttia n. 2,5 illassa askarrellut ;D

  VastaaPoista
 8. Ei me olla muutettu, toivottavasti ensi jouluna ollaan. ;) Mä laitan sulle vaikka osotteenmuutoskortin kun enirokaan ei meidän osotetietoja tiedä. :)

  On se 2,5 iltaa aika paljon sekin kolmellekymmenelle kortille! :D Mua muuten harmittaa hulluna kun aikanaan näin nuottikirjan kirjaston "saa ottaa"-laatikossa enkä ottanut sitä. Olen niin monesti haluannut laittaa kortteihin nuotteja taustapaperiksi.

  VastaaPoista
 9. Tuohon korttien askarteluun sisältyi siis myös kuoritus, osoitteiden kirjoitus + metsästys, korttien valokuvaus ja se vaikein eli kenelle mikäkin kortti -pohdinta. :D

  Ja nuo nuotit on kyllä tosi hienoja. Vinkkinä, että ostin itekin kyseiset ihan Sinooperista valmiina A4 arkkeina! ;) Äidin kanssa ollaan kyllä joskus värjätty nuottikirjan sivuja kahvillakin korttitaustoiksi. Sinooperissa oli useampia kivoja taustapapereita mm. Hyvää joulua teksteillä. Onneksi niitä jäi vähän varastoon ensi joulullekin, jos vaikka poistuvat valikoimista. Tänään tulin miettineeksi, että pitäiskö oikeen lähteä metsästämään alesta joulukorttivärkit ensi jouluun?! :)

  VastaaPoista
 10. Joo, valokuvaus on se ärtsyin kun yleensä siinä vaiheessa on kiire ja valo-olosuhteet on öisin surkeat. :D Osotekirja auttaa kummasti osotteiden suhteen, joskus jotain tarkastan enirolla.

  Mä lähden aina siitä, että päätän ensin minkä kortin annan siskolleni eli mikä on paras, korttiharrastajalle kun on annettava se täydellisin. ;) Sen jälkeen valkkaan tietyt ihmiset joiden luulen tykkäävän tietyn tyyppisestä ja loput vaan lätkin. Usein kyllä korttia tehdessä saattaa jo pohtia kelle se mahtaisi sopia.

  Mäkin olen kerran värjäillyt yhtä paperia korttiin, se on itseasiassa täälläkin, viime kesänä pikkusiskon valmistuskortti. Se vaan vie aikaa... Helpoin on kun löytäisi kirjaston poistolaarista jonkun oikeasti vanhan kirjan. Mulla on yksi vanha romaani josta olen sivuja repinytkin, mutta siinä on paikoin niin väkivaltasta tai sekoa tekstiä, että saa olla tarkka mitä sivua käyttää. :D Pitäisi ehkä napata kirjastosta joskus joku "uusi". Näihin kortteihin käytin vanhaa saksan kielistä tietosanakirjaa, ostin netistä yhdeltä naiselta muutaman sivun. :) Niitä nuotteja voisi kyllä metsästää, liekö Sinooperissa enää joulujuttuja? Olen muuten joskus ostanutkin jotain joulujuttuja tammialesta, mutta enimmäkseen joulukoristeita.

  VastaaPoista
 11. Sinooperissa ainakin täällä oli aika vähissä joulujutut ja varsinkin kortti-sellaiset. :/ Kirppareilta saattaa myös tehä osuvia löytöjä noiden kirjojen suhteen. Voiskin lähteä kunnon kirpparikierrokselle eikä mihinkään aleihin. ;)

  VastaaPoista
 12. Joo ja mulla lompakko tyhjänä joten ei auta Sinoopetiin mennä. Kirppareilta voisikin ettiä sitä nuottikirjaa! Tavalliset voi nappaa ilmaiseksi kirjaston vaihtolaatikosta. ;D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.