sunnuntaina, tammikuuta 4


Tämä kurssi kummittelee taas! Jätin sen viimeeksi kesken ja nyt se olisi parin viikon päästä taas. Tällä kertaa sivumäärällä ei ole väliä tärkeintä on, että kirja on hyvä. Eli vinkkejä tuolta listalta kiitos! :)

Tällä hetkellä tykkään lukea hömppää, romantiikkaa ja historiallisia kirjoja. Vähiten pidän dekkareista, monet miesten kirjoittamat kirjat on myös liian äijämäisiä minulle. Viivasin tuosta listalta muutaman yli jotka joko luin tai yritin lukea viime kerralla. Niistä luetuista en vain saanut aikaiseksi mitään analyysiä.

12 kommenttia:

  1. Omia kokemuksiani:

    Kingin Carrie on todella nopealukuinen ja lyhyt, tosin syvällistä analyysiä en osaisi ehkä siitä itse vääntää.

    Sadan vuoden yksinäisyys on ihan kiva kirja, aika pitkä ja vähän outo. En muista yhtään juonta, joten ei kovin mieleenpainuva. Muistaakseni täytyi paljon pohtia.

    Trainspotting: Elokuvana ihan jees, kirjana mielestäni täyttä huttua. En saanut luettua muistaakseni loppuunkaan, täysin utopistinen ja vain kummallinen, en löytänyt juurikaan edes yhtymäkohtia elokuvaan.

    Eipä tässä tainnut juurikaan suosituksia olla, mutta ehkäpä eliminointimenetelmällä jokin kirja jäisi jäljelle luettavaksikin. =o)

    VastaaPoista
  2. Suosittelisin noista Hessen Narkissos ja Kultasuu sekä Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi. Kumpikin tosi hyviä kirjoja, ja niistä varmaankin saa aika hyvin analyysiäkin tehtyä.

    Sadan vuoden yksinäisyyskin on hyvä, mutta ei ihan niin sujuvalukuinen (?) kuin nuo kaksi.

    VastaaPoista
  3. Amy Tanin Ilon ja onnen tarinoita voisi olla ihmissuhdekirjana (ei raskaana) kohtalainen valinta. Se kertoo (muistaakseni) kolmen sukupolven kiinalaisten naisten tarinan, matkan Kiinasta Yhdysvaltoihin.

    Huumeasema Zoo voisi olla myös luettava, tosin se on tosi rankka lukukokemus, mutta siitä syntyy varmasti analyysi.

    Mari Mörön tavasta kirjoittaa pidän itse, mutta kirjat ovat henkilökohtaisia kokemuksia, joten vaikea sanoa pidätkö sinä siitä. Marquezia voin myös suositella mutta kirja on paksu ja rönsyilevä.

    Toivottavasti löydät sellaisia kirjoja, ettei kurssi enää jää kummittelemaan.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kovasti vinkeistä! Moni kirja on todellakin ihan ok lukea ja jopa ihan ok sisältöinen, se analyysi vain on vaikea. Vihaan koko analyysia muutenkin!

    Mutta eiköhän tämä tästä. Takulla käyn sen kurssin nyt, ei auta enää jättää kesken. Vaikka siinä kurssissa on kyllä paljon tekemistä. :(

    VastaaPoista
  5. William Goldingin Kärpästen herra, ihan ehdottomasti! Ei muistaakseni mitenkään vaikea tai pitkä luettava ja löytyy kirjastosta varmasti. Siitä saa myös helposti analyysin aikaiseksi. Ainakin min mielestä. :o

    VastaaPoista
  6. Lisätään sekin listaan. :)

    VastaaPoista
  7. Hipsun mami lukisi ainakin Yksi lensi yli käenpesän. ollut pikkusen viimeaikoina paitsiossa, ei ehkä niin puhki analysoitu. upeaa kerrontaa vanhanaikaisella mielisairaanhoidolla höystetystä ystävyydestä, kaverin auttamisesta, erilaisuuden kestämisestä ja hyväksymisestä, pirullisesta ihmisluonteesta ja lopun uljaasta vaputumisesta. Itku tulee joka kerta niin kirjassa kuin filmissäkin. nykyisin pikkusen häiritsee kirjaa lukiessa mieleen nouseva Jack Nickolsonin pirullinen virne.

    VastaaPoista
  8. Mjoo, yksi yli käenpesän olen nähnyt leffana kuten myös carrien. Ihan hyviä leffoja, voisi harkita kirjana. Saattaa tosin hämätä myös tuo liika samaistuminen leffaan.

    VastaaPoista
  9. Suosittelen Kärpästen herraa. Analysoitavaa löytyy siitä vaikka kuinka ja näkökulmia jos jonkinnäköistä. Tykkäsin ite kovasti!

    VastaaPoista
  10. Kävin eilen hakemassa Kärpästen herran ja ilon ja onnen tarinoita. Jälkimmäistä vähän bussissa aloittelin. :)

    VastaaPoista
  11. Ennen päivänlaskua ei voi olisi noista minun ehdoton suosikkini. Näytelmän lukemisessa pääsee sivumäärällisesti helpolla eikä Ibsenin Nukkekoti ole suinkaan huonoimmasta päästä näytelmiä, joten sitä voisin myös lämpimästi suositella.

    VastaaPoista
  12. Mä olen tota Nukkekotia tainnut joskus lukasta pätkän. En kyllä muista oliko hyvä vai ei. :D

    Nyt luen tuota Kärpäsen herraa, katsotaan irtooko siitä mitään.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.