sunnuntaina, heinäkuuta 5


Toisen kissan myötä taloon tarvittiin myös toinen hiekkalaatikko. Koska tavallinen vanha koppamalli ei toimi, Anni pissii pitkin seiniä jolloin ne valuu katon ja reunan välistä ulos, piti keksiä jotain muuta. Korkea reunaisia pellettivessoja ei markkinoilla ole, koppamallisiakaan ei tunnu löytyvän sitä oikeaa jossa katon reuna olisi pohjan reunan päällä ja seinille menneet pissit valuisi laatikkoon. Päädyin siis kokeilemaan useassa blogissakin mainosteltua säilytyslaatikkoa. Porasin toisen pohjaan 6mm reikiä n. kahden sentin välein. Toivotaan, että toimii!


Millaisia vessaratkaisuja lukijoiden kissoilla on? Kiinnostaisi kovin kun tuo toinenkin pitäisi vaihtaa. Etenkin pellettivessaratkaisut on kiven alla.

2 kommenttia:

 1. Jee, virityksiä :) Mekin tykätään käydä katsomassa toisten patentteja, varsinkin silloin kun omat ideat loppuu kesken.
  Meillä ei pellettejä vielä kokeiltu, mutta tuo tekemäsi ratkaisu vaikuttaa oikein mainiolle :)
  Joskus jossain näin vähän samankaltaisen, jossa laatikon pohja oli ilmeisesti kokonaan korvattu pienisilmäisellä verkolla. Tarkemmin materiaaleista/kiinnityksistä en tiedä :(

  Meilläkin oli aluksi korkeareunainen muuttolaatikko, mutta Kisu sai silti pemotettua hiekat pitkin poikin hyppiessään. Nyt on koppimallit ilman ovia - molemmat kun pissii kiltisti kyykyllään :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on toinen hiekkis juuri semmoinen johon on viritetty verkko välipohjaksi. En ole vielä keksinyt sopivaa keinoa millä puru ei kerääntyisi reunoihin jumiin. Toinen ongelma on miten nostaa yläosa pois ilman, että se hajoaa käsiin (pitäähän ne purut alaosasta poistaa välillä). Ideasta tykätään, mutta toteutus on ongelmallinen.

  Pelletin plussa on ehdottomasti leviättömyys. Kristallikin oli aika hyvä pysymään laatikossa, mutta pelletti on ihan super. Muutama hassu muru on nyt kahden kissan kanssa tullut laatikon eteen, mutta muualla ei paljoa pellettiä näy.

  Tykkään pelletistä muutenkin, se ei haise, pölise eikä tarvitse siivota joka sekuntti. Riittää kun sekottelee välillä, että purut tippuu alaosaan ja kakat poistaa. Alaosa pitää siivota kerran pari viikossa. Kaikkia pellettejä en ole vaihtanut kun ehkä pari kertaa vuoden sisällä. Miii laiks ja kissatkin on hyväksyneet. Toki pitää olla tarkka ettei kissa ala panttaa pisua ja saa siitä sitten vaivoja.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.