lauantaina, elokuuta 8

Tuossa pari tuntia sitten kun kissat odotteli iltaruokaa keittiössä tunnustelin taas Sinnin masua. Kovasti siellä tuntui liikettä ja jotain näkyikin jopa! Ei lukijoissa oikeasti olisi ketään joka tietää kissojen tiineyden kulusta jotain? Tai tietäisi jota kuta jolta kysyä? Kirjastosta yritin katsella kirjaa, mutta ei tuossa lähikirjastossa ainakaan ollut. Kovasti olen tutkinut myös tiineyskalenteria ja ilmeisemmin pennut olisi saaneet alkunsa 19. kesäkuuta. Silloin masun kasvu, liikkeiden tunteminen ja näkeminen olisi kohdallaan. Mutta uskonko nyt tuota kalenteria vai ei? Olenko tulkinnut jutut oikein? Apua! Mä tahdon lähteä sinne maalle ensi viikoksi! Uskallanko?

4 kommenttia:

 1. En tiedä, oletko paljonkin netistä hakenut tietoa, mutta tuossa on ainakin yksi ohjeistus, toiseksi viimeisessä kappaleessa.
  http://www.clinivet.fi/artikkelit/kissa_artikkelit/artikkeli_18.html
  Saisiko eläinlääkäriltä ohjeita vaikka soittamalla? Tai paikallisilta kissayhdistyksiltä...

  VastaaPoista
 2. Google on ollut kaveri viime viikot. :D Synnytyksestä löytyy tietoa vaikka millä mitalla, mutta tiineysvaiheesta niukasti. Eläinlääkärille soittoa olen miettinyt, mutta nyt on vkloppu. :(

  VastaaPoista
 3. Ongelmana on, että jos Sinni odottaa pentuja, niin ei voi mitenkään tietää milloin ne ovat saaneet alkunsa. Jos se olisi tiedossa, niin tämän avulla voisi aika tarkastikin arvioida syntymän ajankohdan. http://www.kissaliitto.fi/astutus.php

  Sen avulla aina itse katson, että mihin kohtaan syntymä osuu. Sellaisia muita merkkejä löytyy tietysti matkan varrelta ja Omppu esimerkiksi (nyt puolitoista viikkoa aikaa h-hetkeen) on alkanut olemaan selvästi enemmän minun seurassani. Se taas toisaalta tulee siitäkin, että Omppu turvautuu minuun. Sitten juuri vähän ennen syntymää Minttu varsinkin oli todella lähellä koko ajan. Manna taas turvautui Minttuun.

  VastaaPoista
 4. Noh siis, jossain 11.-30. päivän välillä pennut on varmaan alkunsa saaneet. Tuo linkkaamani kalenterin mukaan pennut olisi ehkä saaneet alkunsa n. 19. päivä jos yrittää osuttaa kohdakkain nuo masun kasvun, vauvojen tuntemisen ja näkemisen. En vain tiedä yhtään miten luotettava tuo kalenteri on ja siksi olisi kiva jos saisi jostain muualtakin vähän arviota. :)

  Meillä pötkötetään paljon, mikä voi johtua lämpötiloistakin, mutta iltasin kun viilenee hakeudutaan kyllä ihmisseuraan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.