lauantaina, lokakuuta 27

Tiedän luvanneeni ne Rooman kuvat, mutta kun aloin muokkailla koko kesän saldoa äkkäsin, että mähän olen tehnyt vaikka mitä ennen Roomaa. :D Joten saatte vielä hetken odottaa niitä, mennään kiltisti aikajärjestyksessä. ;) 

Käväsin heinäkuussa personal treinerini jooga-treeneissä Pyynikin rannassa, tunnin jälkeen päätin uhmata jalkojani ja kävellä Pispalan harjun yli. 308 porrasta ylös Pyhäjärven puolella ja Nässyn puolella (kuva) 155 alas. Pullollinen limua hulahti kerralla alas kun bussipysäkille pääsin.

Heinäkuussa treffasin myös kaveria, jonka kanssa lähdettiin etsimään Lielahden kartano. About paikka oli tiedossa, koska torni näkyy Paasikiventielle, mutta varsinainen reitti oli hukassa. Löydettin lopulta perille. Yllä piharakennus.
Mä vähän arkailin sisälle menemistä kun ovet oli lukossa, mutta oven ikkuna rikottu (siis joku oli murtautunut ennen meitä). Kaveri oli rohkeampi ja hiippailtiin siis sisälle. Harmillisesti kaunis talo oli jätetty ihan rappiolle. Sisältä löyty lähinnä toimistopapereita ym rojua. Olohuoneen erkkeri kaipaa kaveriksi kauniita huonekaluja.

Itse kartano on nykyään metsäliiton toimisto ja ymmärtääkseni sisältäkin pidetty kunnossa. Sisälle ei siis pääse.

Tultiin paikalle onneksi suht myöhään ja juostuamme karkuun viimeistä työntekijää, palasimme takapihalle hengaamaan.
Paikka on todella kaunis ja harmi, että se on niinkin arkisessa käytössä kun toimistona, vaikka olisihan se aika ihana olla tuommoisessa paikassa töissä.

Lielahdesta, kartanon läheltä, löytyy myös Nottbeckien hautausmaa, aivan kauppakeskusten kyljestä. Hämmentävällä paikalla täytyy sanoa. Hautausmaan portit oli lukossa, joten sinnekään ei päässyt.

Pitäisi varmaan joskus ehdottaa jollekin taholle (kaupunki?) voisiko näille paikoille tehdä jotain ohjattuja kierroksia. Harmillista kun kauniit ja kiinnostavat paikat vaipuvat unholaan eikä historia ja tieto välity eteenpäin.

Seuraavalla kerralla lisää kesän juttuja, varmaan ainakin yksi tai jopa kaksi juttua ennen Roomaa. :)

6 kommenttia:

 1. Huu, jännittävää! Ohjatut ja luvalliset kierrokset olisivat kyllä oikein tervetulleita näille paikoille. En ole tiennytkään, että Lielahdessakin piilee kartano!

  VastaaPoista
 2. Mä olen asunut Tampereella 13v ja kuulin ko kartanosta vasta tässä jonkun aikaa sitten (vuosi?), tornin olen huomannut aiemminkin kun on bussilla Lielahteen mennyt, mutta en ole tiennyt mikä se on.

  Aika jänskää oli, ensin livahdettiin aidan läpi ja sitten toisten murtautumisien perässä tunkeuduttiin hylättyyn rakennukseen. Syytän kaveria, joka yllytti. ;) Okey, mun idea oli lähteä reissulle ja tietä pitkin olisi varmaan päässyt ilman, että olisi tarvinnut aitoihin revityistä aukoista mennä. :D

  VastaaPoista
 3. Basaarissa odottelee teitä mustavalkoinenhaaste: http://unnatuutikki.blogspot.fi/2012/11/mustavalkoinen-kaunotar.html

  VastaaPoista
 4. Oliko tämä vihje, että olisi aika päivittää taas blogia? ;)

  VastaaPoista
 5. Kenties, mutta sanoisin ennemmin, ettei mustavalkoista kauneutta näe koskaan kylliksi ;)

  VastaaPoista
 6. Ai, että vielä ihan Annista juttu! Hitsi, en tiedä onko mulla koneella Annista uusia kuvia, kaikkea muuta olisi. Katsellaan, katsellaan. ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.